Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde yürekleri burkan bir yıkım yaşandı. Evini yıktırmamak için soğuk havada çatıya çıkan kadın, ekiplere 6 saat direndi. Kadını, çatıya çıkan kocası gözyaşları arasında ikna ederek aşağıya indirmeyi başardı.

ÇATIYA ÇIKIP DİRENDİ

Çarşamba İlçesi Costal Mevkii Çaltı Mahallesi'nde 4 çocuk babası 59 yaşındaki Rıdvan Değirmenci ile 57 yaşındaki eşi Kezban Değirmenci, sahil kenarına iki katlı ev yaptı. Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından bölgede bulunan 54 evin yıkılması için karar alındı. Kaçak evlerden 52'si belediye ekipleri tarafından yıkıldı. Ekipler, dün sabah erken saatlerde Değirmenci çiftinin evlerini yıkmak için bölgeye gitti. Dereden iş makinası yardımı ile geçen ekipler, evin çatısına çıkan ve kendisini atacağını iddia eden Kezban Değirmenci ile karşılaştı. Çarşamba İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ile Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi ekipleri Değirmenci'yi ikna etmeye çalıştı. Ancak, Değirmenci aşağıya indirilemedi.

BURASI BENİM MEZARIM OLACAK

Evi kendi elleriyle yaptığını, başka gidecek yerinin olmadığını söyleyen Kezban Değirmenci, "Ben bu evi salla tuğla VE çimento taşıyarak kendi ellerimle yaptım. Yıkım kararı için gelindiğinde bana yer bulanacağı konusunda söz verildi. Bunun üzerine evimin yanına kurduğum çadırda eşimle birlikte yaşamaya başladık. 20 gündür çadırda yaşıyoruz. Çocuklarımı askere gönderdim elim ayağım tutuyor diyerek, devletimden yardım dahi almadım. Çalışarak bu evi yaptım. Söz verilmesine rağmen yıkım kararı alındıktan sonra kimse yanımıza gelmedi. Burası benim mezarım olacak" diye feryat etti.

Bu arada yıkım yerine Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Yılmaz Açıcı, Çarşamba İlçe Jandarma Komutanı Ramazan Ünal ile Kezban Değirmenci'nin eşi Rıdvan Değirmenci de geldi. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri Değirmenci'nin atlama ihtimaline karşı branda gererken, 112 Acil Servis ekipleri de hazır bulundu. Yaklaşık 6 saat süren ikna çalışmaları sonucunda, Daire Başkanı Yılmaz Açıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile kendisini görüştüreceğini ve barınacakları yeri de bulacakları sözünü verdi. Bunun üzerine Rıdvan Değirmenci, çatıya çıkarak eşini aşağıya inmesi için ikna etmeye çalıştı.

Bir süre ikna olmayan Değirmenci, sonunda eşi ile birlikte çatıda bir süre gözyaşı döktükten sonra aşağıya inmeye karar verdi. Merdiven yardımı ile aşağıya inen Değirmenci'ye sağlık ekipleri tarafından kontrol yapıldı. Değirmenci çifti, Yılmaz Açıcı tarafından, iş makinesi ile dereden geçilerek Başkan Yusuf Ziya Yılmaz ile görüştürülmek üzere götürüldü.

Bayram OK