Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlediği Goalboal Turnuvası'nda Ayvacık Görme Engelliler Spor Kulübü şampiyon oldu.

4 KULÜP KATILDI

Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında, Mete Adanır Spor Salonu'nda Goalboal Turnuvası düzenledi. Samsun'daki 4 görme engelli kulübünün katıldığı turnuvayı Türkiye Görme Engelliler Federasyonu Başkahı Abdullah Çetin, Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Aşkın Atan, Engelli İl Spor Merkezi Şube Müdürü Şeyda Sağlam Gündüz ile takım yöneticileri ve aileler de takip etti. Karşılaşmalar öncesi İl Müdürü Özyurt ve Federasyon Başkanı Çetin, özel gözlükleri takarak, atış yaptı.

BAKAN KILIÇ'A TEŞEKKÜR

İl Müdürü Güven Özyurt, "Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'ın destekleriyle Samsun'da bu tür organizasyonları düzenliyoruz. Tüm engelli kulüplerimiz adına Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'a teşekkür ediyorum. Spor kenti Samsun'da bu tür organizasyonlarımız sürecektir" diye konuştu. Federasyon Başkanı Abdullah Çetin de, bakanlığa teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Rio'daki Paralimpik Olimpiyatları'na 3 takımla katılacaklarını ve madalya mücadelesi edeceklerini söyledi. Karşılaşmaların sonunda Ayvacık Görme Engelliler Spor Kulübü, finalde Samsun Görme Engelliler Spor Kulübü'nü 8-7 yenerek şampiyon oldu. Dereceye giren takımlara ödülleri verildi.

O DUYGUYU YAŞADIK...

İl Müdürü Güven Özyurt, özel gözlükleri takıp atış yaptı. Özyurt, "Bir anlada görme engelli vatandaşlarımızın yaşadığı duyguları yaşadık. Hakikaten zor bir spor. Engelli vatandaşlarımız için de bakanlığımızın büyük katkılarıyla elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

ÖDÜLLERİ VERİLDİ...

Turnuvada şampiyon Ayvacık Görme Engelliler Spor Kulübü, ikinci Samsun Görme Engelliler Spor Kulübü, üçüncü 1919 Görme Engelliler Spor Kulübü ve dördüncü 19 Mayıs Görme Engelliler Spor Kulübü'ne ödülleri verildi.

Selçuk KAYA