İlçe merkezine 10 kilometre mesafede Dedeli Mahallesi'nde yıkık dökük bir evde yaşamını sürdüren 57 yaşındaki Bayram Erol'un hikayesi yürek burkuyor. Mahallenin en iyi inşaat ustalarından sayılan Bayram Erol, anne ve babasını kaybettikten sonra iki kardeşinin de ölümüyle bunalıma girdi.

Yaşadığı travmayı atlatamayan Erol, çalışamaz duruma geldi.Şu anda hiç bir geliri olmayan ve mahalle halkının yardımlarıyla karnını doyuran Bayram Erol, virane evin bir odasında beton zemin üzerine serdiği tahta üzerinde yatıyor. Mahalle Muhtarı Naci Arslan'ın gayretleriyle sağlık kontrolü yaptırılan Erol, yalnız yaşaması nedeniyle ilaçlarını muntazaman kullanamadığı için zaman zaman bunalıma girerek kendini kaybediyor. Mahalle halkı Bayram Erol'un ilaçlarını muntazam kullandığı zaman düzlendiğini söyleyerek uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Orta halli bir inşaat ustası olduğunu, sağlığı elvermediği için çalışamadığını söyleyen Bayram Erol, '1997 yılına kadar gelirim iyiydi. Ailemde ölümler oldu, ölümlerden dolayı bunalıma girdim ve bu hale geldim. Hayat bazen insanı bu durumlara düşürüyor' dedi.

Dedeli Mahallesi Kültür Sanat Yaşatma Derneği Başkanı Ömer Özen, 'Bayram Erol ağabeyimiz, zamanında büyük sıkıntılar yaşamış. Anne-babası vefat etmiş, bir ağabeyi evde ölü bulunmuş, bir ağabeyi de İstanbul'da trafik kazasında hayatını kaybetmiş. Bunları kaldıramadı. Psikolojik rahatsızlıklar geçirdi. Yetkililerden yardım bekliyoruz' diye konuştu.