MHP'de kurultay gerginliği devam ederken, kurultayın yapılacağı otelin önünde yoğun güvenlik önlemleri ve partililer vardı. Birçok ilden gelen muhalif MHP'liler, kurultay için mücadele verirken, Ankara'da hareketli saatler yaşandı. Kurultayın yapılacağı otelin önünden son ayrılan isim olan Meral Akşener, 'Gitmeyecektim ama…' diyerek şu açıklamalarda bulundu;

'Biliyorum Bozkurtlar ve Asenalar benimle. Polisle engellemeye çalışıyorlar. Elbette ki onlar bizim evlatlarımız, elimiz kalkmaz. Sanmasın Bekir Bozdağ korktuk, sanmasın AKP, sanmasın saray, Ülkücüler vazgeçti. Onlar bizim güvenliğimizi korumakla yükümlüler. O yüzden biz de burada bekledik. Sabaha kadar bekleyecektim ama arkadaşlarım dedi ki, 'Saat 7'den beri herkes burada. Yiyecek yok, su yok, en temel ihtiyaçlarını giderecek yer yok.' O yüzden şimdilik evimize gidiyoruz. İktidara sesleniyorum, ne yaparsanız yapın Ülkücü hareketi engelleyemeyeceksiniz. Adalet istiyoruz diyenlerin yolculuğunun en güçlü olan bu milli irade hareketinin önüne geçemeyeceksiniz. Türk Milleti karar verdi. Duyduk o sesi. Şimdilik sadece evlerimize gidiyoruz. Bu yolculuk devam edecek.' dedi.

BAHÇELİ İSTİFA SLOGANLARINI SUSTURDU

Muhalif MHP'liler tarafından atılan 'Bahçeli istifa' sloganlarını da susturan Akşener; 'Yapmayın, yapmayın. Çok daha önemli bir işi başarıyorsunuz. O iş nedir biliyor musunuz? Bir arkadaşla uçakta karşılaştım, dedi ki, 'Meral Hanım geri adım atmayın. Bize diazem içirdiler.' Siz o uyuyanları uyandırıyorsunuz. Demokrasiyi sadece kendileri için zannedenlere ve onlara arka bahçelik yapanlara ayna tuttunuz ayna. Türkiye'de bu düzenin değişmesi için bir kilit taşını çektiğimizi zannetmemiştik. Biz sadece seçim sonucunu Ülkücü hareket hak etmedi, gelin meşveret yapalım. Biz bunu derken tam 5,5 ay geçti. Hiç nezaketimizi bozmadık ama bugün bir başka tiyatroyu, kirli bir tiyatroyu Türk Milleti'nin önüne getirdik.' diyerek alandan ayrıldı.