Samsun'da yaşayan Iraklı, Suriyeli ve Afganistanlı misafir yetim ve kimsesiz çocuklar, Canik Belediyesi ve Kardeş Eli Derneği tarafından Batı Park'ta düzenlenen piknikte bir araya geldi. Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in de katıldığı piknikte, konuk çocukların sevinçleri dikkat çekti. Başkan Osman Genç de, çeşitli aktivitelerle doyasıya eğlenen çocuklarla boya yaptı, uçurtma uçurdu, yarışmalara eşlik etti.

Piknikte unutamayacakları bir gün geçiren yetim ve kimsesiz çocuklar, mutluluklarını Başkan Osman Genç için 'Başkanım, şefkatinizden ötürü size ve tüm Türkiye'ye teşekkür ederiz' yazılı dövizle dile getirirken, Başkan Genç'e de çiçek verdi. Konuk çocukları sevindirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Genç, 'Bomba seslerinden kaçarak şehrimize gelen misafir çocuklarımıza ülkemizin, kardeşlerinin sıcak elini hissettirmek istedik' dedi.

Medeniyetimize yakışır şekilde kardeşlik hukukunun gereğini yerine getirdiklerini ifade eden Genç, şunları söyledi: 'Canik Belediyesi olarak tıpkı sayın Cumhurbaşkanımız gibi dünyanın her yerinde mazlumların yanında olmaya çalışıyoruz. Bizim dinimize göre Müslüman Müslümanın kardeşidir. Müslümanlar olarak kardeşçe yaşamalıyız. Aksi takdirde dağılmış bir tespih gibi saçılır, dağılırız. Afganistan, Suriye, Irak örnekleri ortada. İşte biz bugün buraya insan ayrımı yapmadan Suriye, Irak, Afganistan'dan gelen yetim misafir çocuklarımızla buluştuk. Türk milleti olarak misafirperverliğimizi bir daha onlara göstermiş olduk. Günahsız olan bu çocuklarımızın mutluluğu her şeye değer.'