Terme Belediyesi tarafından organize edilen bu yıl 20.'si düzenlenen Geleneksel Terme Sakarlı Hıdırellez Kültür ve Sanat Etkinlikleri, Terme Sakarlı Merasında kutlandı. İki gün süren şenliklere Ak Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, Terme Kaymakamı İlyas Gün, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Ordu İkizce Belediye Başkanı Bahri Söğüt, kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri, Dernek Başkanları, Terme ve çevre il ve ilçelerden binlerce vatandaş katıldı.

GÜREŞLER, AT YARIŞLARI

Şenlik alanında vatandaşlar ile bir araya gelen Terme Belediye Başkanı Şenol Kul halkın hıdrellezini kutladı. Başkan Kul, 'İki gün süren şenliklerde birinci gün başta 16 Kırkpınar Başpehlivanı olmak üzere 400 güreşçinin yer aldığı yağlı güreş müsabakaları yapıldı. ikinci gün de bölgenin en büyük rahvan at yarışlarının yapıldığı ve 80 atın katıldığı at yarışları yapıldı. Birlik ve beraberliğin sembolü olan Hıdrellez şenlikleri halkımızın büyük bir katılımı ile gerçekleştiriliyor. Bizi biz yapan en küçük bir ayrıntının yaşatılması, kültürümüzün gelecek kuşaklara aktarılması nedeniyle büyük önem taşımaktadır." dedi.

EĞLENCELER YAPILMADI

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, ayrıca Hıdrellez şenliklerinin bu yıl ayrı bir önem taşıdığını söyledi. Türkiye'nin içinden geçtiği sıkıntılı süreç ve şehitlerden dolayı şenliklerin eğlence kısmını kaldırdıklarını belirten Kul,' Bin yıldır bu topraklarda kardeşçe yaşıyoruz. Bu kardeşliğimizi bozmaya kimsenin gücü yetmeyecek. Gencecik evlatlarımızı toprağa düşüren terör belasının ülkemizden temizlenmesini, kahr-ı perişan olmasını Cenab-ı Allah'tan diliyorum.' dedi.