PTT 1. Lig belki de son yılların en çekişmeli sezonunu geride bıraktı. Süper Lig'e çıkan, play-off müsabakalarına kalan ve küme düşen takımlar son haftaya, hatta son dakikaya kaldı. Samsunspor 3 puanının da silindiği sezonda yarıştan erken koptu ve ligi 9. bitirdi

SAMSUN 9. SIRADA
PTT 1. Ligi, 34 haftalık yarışın ardından son buldu. Haftalar öncesinden Adanaspor'un şampiyonluğu, Karşıyaka ve Kayseri Erciyesspor ise küme düşmesi kesinleşmişti.

Ancak bunun dışında hiçbir şey belli değildi. Son iki haftaya kadar play-off umudunu koruyan Samsunspor, puan kayıplarıyla lige havlu atarken, 3 puanının da silindiği sezonu 9. sırada noktaladı. Samsunspor ligi , 13 galibiyet ve 8 beraberlikle 44 puanda tamamladı.

SON DAKİKA HEYECANI
Ligde bir çok düğüm ise son hafta hatta son dakika çözüldü. Giresun- Alanya maçının son dakikasına ev sahibi 2-1 önde, Balıkesir- 1461 Trabzon maçının son dakikasına da 1-1'lik eşitlikle girildi. Bu sonuçlarla Giresun, play-offa kalıyordu. Ancak son dakikada önce Balıkesir 2-1 öne geçti, ardından da Alanya, Giresun önünde beraberliği sağlayınca play-off vizesini Balıkesir kaptı. Haftaya 5. sırada giren Giresunspor, play-offun dışında kaldı.

KARABÜK SÜPER LİG'DE
Giresun, Alanya maçındaki sonuç ev sahibini play-offun dışında bırakırken, konuk ekibin de Süper Lig hayalini elinden aldı. Alanya kazansa Süper Lig'e çıkacaktı ancak Karabükspor'un da Göztepe'yi yenmesiyle Süper Lig'e çıkan takım Karabükspor oldu. Heyecanın bir an bile bitmediği ligde Adanaspor ve Karabük, Süper Lig'e çıktı, Karşıyaka, Erciyes ve 1461 Trabzon ise 2. Lig'e düştü. Bakalım alt ligden gelen son takımla, Süper Lig'den düşecek 2 takım hangileri olacak.

ŞAMPİYON TARAFTAR...
Samsunspor taraftarı bu yıl yaptığı koreografi ve desteğiyle tüm Türkiye'de ses getirdi.

Selçuk KAYA