Süper Lig'de bitime 1 hafta kala şampiyonluğu garantileyen Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakipleri yavaş yavaş belli olmaya başladı. Özellikle 1. torbadan Şampiyonlar Ligi'ne katılacak olan rakiplerin zorluğu dikkat çekerken, Beşiktaş toplamda 34 bin 920 puanı olması nedeniyle kura çekimine 4. torbadan katılacak.

Beşiktaş'ın muhtemel rakipleri arasında, La Liga şampiyonu Barcelona, İngiltere Premier Lig şampiyonu Leicester City, Bundesliga şampiyonu Bayern Münih, Serie A şampiyonu Juventus, Portekiz şampiyonu Benfica ve Ligue 1'in şampiyonu Paris Saint-Germain bulunuyor. Liglerinde şampiyon olan ve 1. Torbadan katılacak olan bu takımlar, Beşiktaş'ın muhtemel rakipleri olarak biliniyor. Ayrıca, bu 6 takıma Şampiyonlar Ligi'ni kazanacak olan Real Madrid ya da Atletico Madrid de eklenecekken, Rusya Ligi şampiyonu da birinci torbada yer alacak.

Şimdilik ikinci torbada yer alması kesinleşen takımlar ise, Borussia Dortmund, Arsenal ve Napoli. Real Madrid - Atletico Madrid finalinin kaybedeni oldu. 3. torbada olması kesinleşen takımlar ise Tottenham, Dinamo Kiev ve Lyon olarak biliniyor. Bu takımların haricinde Şampiyonlar Ligi biletini alan ve 2. ya da 3. torbadan birinde yer alacak olan Bayer Leverkusen ve Basel de Karakartal'ın rakiplerinden olacak.