Samsun Yabancılar Pazarı Esnafı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. Bakanlık Merkez Bina'daki Konferans Salonu'nda gerçekleşen kabulde, Bakan Çağatay Kılıç, Yabancılar Pazarı esnafının ziyaretinin kendisini çok memnun ettiğini söyledi. Bakan Çağatay Kılıç, AK Parti Bafra İlçe Teşkilatı'nı da makamında kabul etti. Bafra İlçe Teşkilatı başkan ve üyeleri Bakan Çağatay Kılıç'ı yeniden bakan olmasından dolayı kutlarken, Bafra'ya yapılan hizmetlerden dolayı da teşekkür etti.

BURASI BİZİM VATANIMIZ
Bakan Çağatay Kılıç ziyaretlerde yaptığı konuşmalarda, Samsun'da bulunan sivil toplum örgütlerinin beklentileri ve yoğun talepleri olduğunu söyledi. Kardeşlik birlik ve beraberliğin önemine değinen Bakan Çağatay Kılıç, ''Bu milletin arasına ayrılığı fitneyi, fesatı, koyanlar bizim birbirimizi yememizi istiyor. Karadenizli ile Güneydoğuda yaşayanın, İç Anadolu da yaşayan ile egelinin... Bizim öyle bir farklılığımız yok. Bu memleketin her kilometrekaresi bizim için kutsaldır. Bu bizim vatanımız. Bayrağımızın dalgalandığı, o vatan altında birleştiğimiz vatanımız burası. Bizim bayrağımız da belli devletimiz de belli milletimiz de belli. Dolayısıyla bu anlamda bizim hiç bir tereddüdümüz ya da şüphemiz yok" diye konuştu.

SAVUNMAK GÖREVİM
Cumhurbaşkanlığı makamının ülkenin en üst makamı olması ve doğrudan halk tarafından seçilmiş olmasının kendileri için ayrı bir anlam taşıdığını ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, 'Ben ülkemin Cumhurbaşkanının hakkını, hukukunu savunma noktasında bir vatandaş olarak kendimi sorumlu görüyorum. Başbakanımın hakkını savunmayı teşkilat üyesi olarak, hükümet üyesi olarak, milletvekili olarak, vatandaş olarak kendimde bir görev görüyorum. Siyasi anlamda tabii ki birbirimize eleştirilerimiz olacak. Farklı gördüğümüz, düşündüğümüz konular vardır, bunlar doğal. Yoksa niye farklı partilerde siyaset yapalım. Ama bu siyasi anlamdaki fikir ayrılığıdır. Siyasetin yolları anlamında fikir ayrılığıdır. Ülkemizle, Türkiyemizle vatanımız, milletimizle ilgili biz farklı düşüncelere sahip değiliz. Böyle bir şey yok ki. Onun için yurt dışında ülkemiz aleyhine biz asla konuşamayız. Kendi konuşmamızı, kendi tartışmamızı içimizde yaparız. Bunu dışarıda değil, Türkiye'de yaparız' ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'IN ÖĞRENCİSİ İLYAS KILIÇ'IN TORUNUYUM
Bakan Çağatay Kılıç, Bafra teşkilatının ziyaretinde de seçim döneminde verilen sözlerin yerine getirileceğini vurguladı. Bakan Çağatay Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü: 'Biz AK Parti Milletvekiliyiz. Biz Sayın Cumhurbaşkanımızdan siyaseti öğrendik. Dolayısıyla verdiğimiz söz senettir. Samsun'a yıllarca bütün yüreğini ortaya koymuş, her şeyiyle hizmet etmiş, hiçbir şekilde farklılıklar göz etmemiş, birliktelik peşinde koşmuş olan rahmetli İlyas Kılıç'ın da torunuyuz. Onun için biz tabii ki verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz. Bunun hiçbir şekilde şüphesi olamaz.'

SAMSUN'UN YERİ BAŞKA
Seçim başarısının beraberinde sorumluluk da getirdiğini dile getiren Bakan Çağatay Kılıç, "Samsun ve Bafra'nın faydasına olacak işlerde hep beraber olacağız. Ben tüm Türkiye'nin bakanıyım ama Samsun'un benim için farklı bir yeri var' dedi.

Bakan Kılıç, gençlik ve spor alanında sıklıkla örnek verdiği Bafra'nın bir 'spor vadisi' olarak adlandırılabileceğini kaydederek şunları söyledi: 'Bafra Stadyumu da güzel bir hizmet oldu diye düşünüyorum. Seçimlerin öncesinde de açılışını yapmak nasip oldu. Gençlik merkezleriyle, yeni yapılan yurtlarıyla, spor tesisleriyle… Bu çalışmalara devam edeceğiz, elimizdeki imkanları en iyi şekilde değerlendireceğiz. Bafra'nın benim için duygusal anlamda da farklı bir önemi var. Benim rahmetli amcamın Bafra'da eczanesi vardı ve halka hizmet etme şansı oldu.'