Mavi-Yeşil ve Kuzey Yıldızı projeleri ile bölgenin en büyük kentsel dönüşümünü gerçekleştiren Canik Belediyesi, Yeni Mahalle'de 100 dönüm alanda yeni bir modern yaşam alanının hazırlıklarını sürdürüyor.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, ilgili Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürleri ile birlikte dönüşüm projesinin gerçekleşeceği alanda incelemelerde bulundu. Anlaşma ve kamulaştırma yoluyla yaklaşık 300 bina ve dükkanın yıkımlarının tamamlandığı alanda yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Osman Genç, Yeni Mahalle'de TOKİ tarafından Emlak Konut aracılığıyla örnek olacak ve şehre değer katacak bir proje hayata geçirileceğini söyledi.

İNSAN, ÇEVRE VE KALKINMA ODAKLI

Kentsel dönüşüm yolculuğunda 'insan', 'çevre' ve 'kalkınma' olmak üzere üç temel alana odaklandıklarını belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Kuzey Yıldızı Kentsel Dönüşüm projesinin 2. etabını uygulayacağımız Yeni Mahalle'de ortaya düzgün ve güvenli bir yaşam alanı çıkacak. Çalışmalarını titizlikle yürütüyoruz. Sosyal donatıların ve tesislerin olacağı, prestij işyeri ve dükkanların yer alacağı bu projemiz şehrimize iz bırakacak ve prestij kazandıracak. Burada altı alışveriş merkezi, üstü konut olacak şekilde, Türkiye'ye örnek olacak şekilde lüks konutların yer alacağı bir proje gerçekleştireceğiz. İnşallah yıl sonuna kadar proje çalışmalarını tamamlayıp, inşaat çalışmalarını başlatmayı planlıyoruz" dedi.

DÖNÜŞÜMDE ÖNCÜ BELEDİYE

Yaz mevsimi döneminde eski cezaevinin de yeni yerine taşınacağına işaret eden Başkan Genç, "Kuzey Yıldızı projemiz kapsamında cezaevi taşınacak. Böylece hem ilçemiz bir yükten kurtulacak hem de şehrimiz son derece modern bir cezaevine kavuşacak. Yine eski cezaevinin bulunduğu alana Kuzey Yıldızı projemiz kapsamında dönüşüm çalışması uygulayacağız. Canik Belediyesi olarak bugüne kadar ilçemizde uyguladığımız kentsel dönüşüm projeleri 500 dönüme yaklaştı. Bu belediyemiz ve ilçemiz için olduğu kadar şehrimiz için de önemli bir dönüşüm hizmetidir. Yaptığımız projelerle Canik Belediyesi olarak dönüşümde öncü belediye olduk" diye konuştu.

ZİHİNSEL DÖNÜŞÜM DE SAĞLANDI

Kentsel dönüşüm çerçevesinde Kuzey Yıldızı Mahallesi'nde kirlilik ve kötü görüntü oluşturan lastik fabrikaları ile hurdacıları da kaldırdıklarına işaret eden Başkan Genç, 'Bu bölgemizde çok sağlıksız bir yapılaşma hakimdi. Buradaki insanlarımız daha önceki tek isteği lastik fabrikalarının ve hurdacıların kalkmasıydı. Burada yaşanan fiziksel dönüşümle birlikte insanlarımızın zihinsel dönüşümünü de sağladık. Şimdi burada yaşayanlar bizden spor, eğitim, kültür merkezleri, sosyal donatılar istiyor. Bu bakımdan yaptığımız kentsel dönüşümlerin insan yaşamı üzerindeki etkisini ve önemini daha iyi anlayabiliyoruz' şeklinde konuştu.

YAŞAM STANDARTI YÜKSELİYOR

Uyguladıkları projelerin yalnızca binaların değişeceği fiziksel bir dönüşüm olmadığını, aynı zamanda sosyal dönüşüme de katkı sağladıklarını ifade eden Başkan Genç, "Yaptığımız dönüşüm çalışmaları ile insanlarımız ve en önemlisi çocuklarımız için sağlıklı sosyal donatı alanları oluşturuyoruz. Hemşerilerimizin yaşam standartları yükseliyor. Kentsel dönüşümü fırsata çevirerek ihtiyacımız olan sosyal tesisleri ve kültürel alanları şehrimize kazandırıyoruz. Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza daha iyi yaşam alanları oluşturuyoruz" ifadelerini kullandı.

ÖRNEK OLACAK BİR PROJE

Şehrin estetiğinin mimarisi, insanın estetiğinin ise ahlakı olduğuna işaret eden Başkan Genç, şunları söyledi: "Kentsel dönüşümü, yaptığımız eğitim yuvalarıyla, kültür-sanat, spor merkezleriyle, alışveriş merkezleriyle tamamlıyoruz. Bol yeşil alanları ve depreme dayanıklı binaları ile her yönüyle gelişmiş, yaşanabilir bir şehir inşa etmek için çalışıyoruz. İnşallah çocuklarımıza iyi bir gelecek bırakacağız. Bütün çabamız mutlu insanların olduğu mutlu bir şehir ortaya çıkarmak için. Yeni Mahallemizde de son derece modern, örnek olacak bir projeyi yükselteceğiz."