Havza Kurs ve Okul Öğrencilerine Yardım Derneğince kermes düzenlendi.

Havza Kevser Park yanında düzenlenen kermesin açılışına Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, İstanbul Samsun Dernekler Federasyonu Onursal Başkanı Fikret Bıyık, bazı protokol üyeleri, Amasya Kurs ve Okul Öğrencilerine Yardım Derneği Yurtlar Sorumlusu Ahmet Bozalsan, dernek üyeleri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program okunan Kuran-ı Kerim Tilaveti ve kurs öğrencileri tarafından okunan Yasin-i Şerif ile başladı.

TERÖRÜN TEMELİNDE AHLAKSIZLIK VAR
Açılışta konuşan Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu yaşanan terör olaylarının altında yatan en büyük nedenin ahlaksızlık ve eğitimsizlik olduğunu belirterek, "Tabi bir çok etken var, iç güçler ve dış güçler gibi. Ama bunun temelinde ahlaksızlık var, eğitimsizlik var. Bu kermes eğitim kurumlarımızda eğitim gören öğrencilerimizin yetişmesi için önemli. Kermesimiz hayırlara vesile olmasını dilerim" dedi.

BİRLİK VE DAYANIŞMA
Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise toplum içinde birlik ve dayanışmanın önemine dikkat çekerek şunları söyledi: "Bu ve benzeri kermeslerden ihtiyaç sahibi birçok çocuğumuz faydalanmakta ve ihtiyaçları karşılanmakta. Bu kermesin açılmasında emeği geçenlere teşekkür ederim."
Konuşmaların ardından minik mehteranların mehter gösterisi ve ardından yapılan dua ile Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ve Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu tarafından kermesin açılışı gerçekleştirildi.
Kaymakam Tanrısever ve beraberindekiler bir süre kermesi gezdiler.