Spor Toto Süper Lig'de ilk yarının kapanış haftasında Galatasaray, Kayserispor deplasmanındaydı. Mücadele1-1'lik eşitlikle son buldu.

Kayserispor'un golünü 15. dakikada Mabiala kaydetti. Sarı-kırmızılılar 62. dakikada Sinan Gümüş ile eşitliği sağladı.

İlk Yarıya ETO'o Ve Gomez Damgası

Galatasaray bu skorla birlikte puanını 30'a yükseltirken, Kayserispor 19 puana yükseldi.



SNEIJDER YOK
Galatasaray Kayserispor karşısında yıldız oyuncusu Wesley Sneijder'den yoksun çıktı. Kasığında sakatlık bulunan yıldız futbolcu maç kadrosuna dahil edilmedi. Sarı-kırmızılı takım orta sahada Chedjou, Bilal Kısa ve Selçuk İnan üçlüsü görev aldı. Teknik direktör Mustafa Denizli, sağ bekte Tarık Çamdal tercihini yaptı ve Sabri Sarıoğlu yedek kulübesinde yer aldı.

ŞOK BAŞLANGIÇ
Galatasaray çok kötü bir ilk yarı performansı sergiledi. Kayserispor, bir duran topu organizasyonunda Mabiala'nın golüyle öne geçti. İlk devre gol fırsatı yakalamada ve oyun kurmada başarılı olamayan Galatasaray, sönük bir görüntü sergiledi. Kayserispor'da Biseswar'ın ceza sahası dışından şutu, Muslera'nın başarılı kurtarışı olmasa fark 2'ye çıkabilirdi. Galatasaray'ın 4 golü girişiminden 3'ü Chedjou'nun etkisiz şutlarıydı. Soyunma odalarına 1-0 Kayserispor üstünlüğüyle gidildi.

PODOLSKI SON FİRE
İkinci yarıda toparlanan konuk takım, oyun dengesini sağladı. 55. dakikada sakatlanan Lukas Podolski yerine oyuna giren Sinan Gümüş, Galatasaray'a rahat bir nefes aldırdı. 62. dakikada fileleri sarsan genç oyuncu skorları eşitledi: 1-1 . Galatasaray 75. dakikada Umut Bulut ile net bir fırsattan yararlanamadı. Kayserispor 89'de Olcan ile net bir fırsatı tepince maç beraberlikle son buldu.