İki yıl önce kurulan Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent Spor Kulübü, hem erkek basketbol hem de bayan voleybolda iki lig birden yükseldi. Anakent önümüzdeki sezon Erkekler Basketbol 1. Ligi ve Kadınlar Voleybol 2. Ligi'nde mücadele edecek.

2 KLASMAN YÜKSELDİLER

Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent Spor Kulübü, kurulduğu günden bu yana elde ettiği başarılarla Samsun'un gururu oldu. İki yıl önce kurulduğunda Bayanlar Voleybol Bölgesel Ligi'nde mücadele eden Kırmızı- Beyazlılar ilk olarak 3. Lig'e bu sezonda da 2. Lig'e yükseldi. Erkek basketbol takımı da yoluna Bölgesel Lig'den başlarken, geçen yıl 2. Lig vizesi almıştı. Bu yıl bir çok zorlu maç oynayan basketbol takımı da Sakarya'daki finallerde şampiyon olarak Erkekler Basketbol 1. Ligi'ne yükseldi.

BAŞKAN KOÇAK'TAN TEBRİK

Her iki takımla da iki yılda iki lig birden atlayan Kırmızı- Beyazlılarda Başkan Kadir Koçak, basketbol ve voleybolcuları tebrik etti. Samsun'da salon sporlarına bir hareket getiren kulüp, önümüzdeki yılda şampiyonluklar yaşayıp, branşlarının en üst liglerine çıkmak için mücadele edecek. Türkiye Basketbol Federasyonu ve Türkiye Voleybol Federasyonu yetkilileri de Anakent Spor Kulübü'nü bu başarısından dolayı tebrik ederken, önümüzdeki sezon için de başarı diledi.

Selçuk KAYA