Samsun 1. Amatör Küme Futbol Ligi'nde hafta sonu oynanan Selanikspor - Karasamsun maçında istenmeyen olaylar yaşanmıştı. Selanikspor'un 3-1 önde olduğu maçın son bölümlerinde Karasamsun 3 gol bulup 4-3 öne geçince, Selaniksporlu futbolcular karşılaşmanın hakemi Ömür Bozkurt'a saldırdı. Hakem Bozkurt bu saldırının ardından müsabakayı tatil ederken, hastaneye girip darp ve iş görmez raporu alıp, ardından da kendine saldıranlardan şikayetçi oldu.

Yaşanan talihsiz olayın ardından, Türkiye Faal Futbol Hakemleri Gözlemciler Derneği Samsun Şubesi saldırıyı kınadı.

FİZİKSEL VE SÖZLÜ SALDIRI

Başkanlığını Samet Çiçek'in yaptığı Türkiye Faal Futbol Hakemleri Gözlemciler Derneği Samsun Şubesi, bu saldırıyı ağır bir dille kınadı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İlimizde oynanan Selanikspor- Karasamsun karşılaşmasının 84.dakikasında, Selanikspor oyuncuları toplu şekilde müsabakanın hakemine karşı ağır fiziki ve sözlü saldırıda bulunmuştur. Çirkin fiziksel saldırıların ve hakaretlerin sürmesi sonucu hakem arkadaşımızın maça devam edemeyecek duruma gelmesi üzerine maç tatil edilmiştir. "

İNSANLIK DIŞI

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Samsun Şubesi, Selanik- Karasamsun maçında hakem Ömür Bozkurt'un Selaniksporlu futbolcular tarafından saldırıya uğramasını sert bir dille kınadı. Açıklamada, "İnsanlık dışı bu saldırıyı nefretle kınıyoruz" ifadelerine yer verildi

NEFRETLE KINIYORUZ

"Hakem arkadaşımıza hastanede darp ve iş göremezlik raporu verilmiştir. İlgili kişiler hakkında şikayette bulunulmuştur. Bu üzücü olayla ilgili olarak her türlü idari ve adli işlemlerin yürütülmesinin sonuna kadar takipçisi olacağız. Fanatik ruhlu, sporun amacınının dostluk, centilmenlik ve fair-play olduğunu unutan bu kişilerin neden olduğu olaylar bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Türk sporuna derin yaralar açmaya devam edecektir. Bu insanlık dışı saldırıyı nefretle kınıyoruz."

Fotoğraf: Metin Atlı