Atakum Belediyesi ve Atakum Kent Konseyi işbirliğiyle 'Atakum'da Kentleşme, Kentlileşme, Sorunlar ve Çözüm Önerileri' konulu çalıştay düzenleniyor. Atakum Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Bekir Şişman, 'Fikir alışverişleri, öneriler, sunumlar ve bilimsel yaklaşımlar doğrultusunda ilçemizin gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyoruz' dedi.

75 bilim insanının katılımıyla 20-21 Mayıs 2015 tarihlerinde Yalı Kafe'de gerçekleştirilecek çalıştay hakkında bilgi veren Atakum Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Bekir Şişman, 'Atakum'a akademik bir çerçeveden bakmak, sorunların tespitinden ve çözümünde bilimsel bir yaklaşımda bulunmak, Atakum'un güçlü ve zayıf yönlerini ortaya koymak ve Atakum Belediyesi'nin vizyon ve misyonuna katkı sunmak amacıyla böylesi kapsamlı bir çalıştaya imza atıyoruz' diye konuştu.

Çalıştayda yedi alanda akademik sunumlar ve atölye çalışmaları gerçekleştirileceğini ifade eden Doç. Dr. Bekir Şişman, 'Çevre, şehircilik ve alt yapı sorunları, kentleşme ve kentlileşme, tarım, hayvancılık, gıda ve ekonomi, sivil toplum ve sosyal hayat, eğitim ve sanat, kültür, tarih ve arkeoloji, gençlik, spor aile ve engelliler başlıklarından oluşan 7 alanda kapsamlı bir çalıştay gerçekleştiriyoruz. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'nın destekleriyle kapsamlı bir hal olacak Atakum Çalıştayı'na herkesi davet ediyoruz. Fikir alışverişleri, öneriler, sunumlar ve bilimsel yaklaşımlar doğrultusunda ilçemizin gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyoruz' şeklinde konuştu.