2014 Mahalli idareler seçimleri öncesinde Sungurlu Belediye Başkanı olması halinde Organize Sanayi Bölgesine yatırımcı getirmek amaçlı ücretiz yer tahsisi ve iş makinalarını ücretsiz olarak çalıştıracağının sözünü veren Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, kendisine gelen talepler doğrultusunda 2 parsel 12 dönüm araziyi Çavuşoğululları Tarım Ürünleri Pazarlama Nakliyat Gıda San. Ve Tic. Ltd. Şirketine tahsis etti. Tohumluk Üretim Tesisi ve Bakliyat Eleme ve Paketleme Tesisinin bir an önce faaliyete geçmesi için bugün itibariyle tesislerin alt yapı çalışmalarına başlanıldığı öğrenildi.

Bakliyat eleme ve Paketleme tesisinde Nohut, Mercimek, Fasulye, Çekirdek, kabak çekirdeği, kırmızı mercimek, yeşil mercimek ve pirinç ürünleri işlenirken, Sertifikalı (Buğday) Tohumluk üretim tesisinde ise 12 yıldır Tigem bayiliği yapmakta olan Çavuşoğululları Tarım Ürünleri Pazarlama Nakliyat Gıda San. Ve Tic. Ltd. Şirketi tarafından Çiftçilere kaliteli ve bol çeşit, bol verim alabilecekleri tohumlar tedarik edilerek kullanıma sunulacak.

Ayrıca çiftçilerimizin kullanımına sunulmak üzere 20 bin tonluk çelik silo buğday depolama ünitesi kurularak toplamda 3 milyon lira yatırım yapılacağı bildirildi. Çavuşoğululları Tarım Ürünleri Pazarlama Nakliyat Gıda San. Ve Tic. Ltd. Şirket yetkilisi Murat Karaçil yapmış olduğu açıklamada, "Belediye Başkanımız verdiği sözü yerine getirerek bizleri mutlu etti. Toplamda 3 milyon liralık bir yatırımın Sungurlumuzda kalacağı ise bizler için ayrı bir mutluluk, 12 dönüm arazi üzerinde kuracağımız 2 farklı tesiste ilk etapta 15 kişiye istihdam sağlayacağız. Sonrasında ise istihdamımız sürekli katlanarak artacaktır. Dededen almış olduğumuz ticaret azmini babam devraldı. Babam Menderes Karaçil'den de kardeşim Serhat Karaçil ile biz devraldık. Hedefimiz yurtdışına ihracat ederek bu bayrağı hudut dışına taşımak istiyoruz. Gerek devir aşamasında gerekse sonrasında göstermiş olduğu yakın ilgi ve alakadan ötürü değerli Belediye Başkanımız Abdulkadir Şahiner ve Ticaret Odası Başkanımız Alaattin Akel' e ve ekiplerine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.