ABD'de bulunan bir şirket, yabancı turistlerle iletişim kurmak isteyenleri sevindirdi. Waverly Labs şirketi tarafından üretilen kulaklılar, karşısındaki kişinin dilini bilmeyenlere büyük kolaylık sağlıyor. Akıllı kulaklık sayesinde birbirlerinin dilini bilmeyen 2 insanın rahat bir şekilde iletişime geçmesi amaçlanırken, kulaklık karşısındaki kişinin konuşmasını anında internet üzerinden çeviriyor.

Konuşmayı çeviren kulaklığın üretimini düşünen ve hayata geçiren Andrew Ochoa, bu cihazın hayali olduğunu dile getirdi. Bir kişiyle yaşadığı iletişim problemi nedeniyle böyle bir kulaklık yapmak istediğini ifade eden Ochoa, cihazın tüm dünyada popüler olacağını düşünüyor.

KULLANIMI SON DERECE KOLAY

3 farklı renkte piyasaya çıkacak olan kulaklık son derece kolay bir şekilde kullanılıyor. Akıllı bir telefon, 2 kulaklık ve internet bağlantısı bulunduğunda bu kulaklık sayesinde karşınızdaki kişiyle rahatça iletişime geçmek mümkün oluyor. The Pilot adı verilen cihazın bilinirliğini arttırmak isteyen şirket ekim ayına kadar her hafta bir çift kulaklığı hediye olarak vereceği ifade edilirken, 2017'de piyasaya çıkması beklenen kulaklığın 299 dolar, yani 900 Türk Lirası gibi bir fiyattan satılması bekleniyor.

The Pilot kulaklığı ilk olarak İngilizce, Almanca, Fransızca ve İtalyanca tercümeler yapacak. Diğer diller ise zaman içerisinde eklenecek.