Süper Lig'e yükselme mücadelesi için play-off maçlarında Alanyaspor ile karşılaşacak Balıkesirspor'da, Alanya cephesinden yapılan açıklamalara tepki gösterildi. Ayrıca, Kulüp Başkanı Feyyaz Çiftçi, Bandırmaspor otobüsünün silahlı saldırıya uğraması olayını şiddetle kınadı.

Balıkesirspor Kulüp Başkanı Feyyaz Çiftçi, play-off maçları değerlendirmesi öncesinde saldırıya uğrayan Bandırmaspor otobüsü konusunda açıklamalarda bulundu. Başkan Çiftçi, "Bugün gündemde Bandırmaspor otobüsüne bir saldırı var. Bandırmaspor bizim ezeli rakibimiz, ebedi dostumuzdur. Şehrimizin takımıdır. Bu saldırıyı kınıyoruz. Türk sporunu yöneten insanları sorumluluk sahibi olmaya, açıklamalarına dikkat etmeye, taraftarı provoke edecek açıklama yapmaktan kaçınmaya davet ediyoruz. Medyadan takip ettiğimiz kadarı ile Alanyaspor cephesinden açıklamalar yapılmış. Balıkesirspor Kulübü olarak bizim tarihimizde hakemlere yönelik baskı altına alma çalışmaları yok. Kimse Balıkesirspor'u bu tartışmaların içine çekemez. Bugün medyaya düşen 'Makamlar mevkiler geçicidir, Alanyalılık bakidir' şeklindeki açıklamayı kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Play-off maçlarında şanslar eşit" dedi.

Film gibi bir sezon yaşadıklarını söyleyen Başkan Çiftçi, Konya'da yapılacak final maçını oynamak istediklerini söyledi. İlginç bir açıklama yapan Başkan Çiftçi, "Yeni bir kupa almamız gerekiyor. Eski bir futbolcumuz tarafından kupaya haciz gönderildiği için yenisini almamız gerekiyor" dedi.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Başkan Çiftçi, play off maçlarının sonuçlarının ne olursa olsun takımın Teknik Direktörü Reha Erginer ile yola devam edeceklerini söyledi. Çiftçi, "Kulüp olarak fedakarlık yapıyoruz ve bu hafta herkesi stada bekliyoruz. Bilet fiyatları zaten malum. Tüm Balıkesirlileri takımına sahip çıkmaya çağırıyoruz. Allah nasip eder de çıkarsak biz akıllı davranmaya devam edeceğiz. Takımın iskeletini fazla bozmadan lige uygun takviyelerle devam edeceğiz. Biz kendimize, şehrimize, kulübümüze, futbolcularımıza güveniyoruz" dedi.

Çiftçi, kadro dışı bırakılan futbolcuların affedilmesine yönelik bir düşünceleri olmadığını da sözlerine ekledi.