EURO 2016'nın favori takımlarından olan İspanya'da milli takım kadrosu açıklandı. Kadroda son derece sürpriz isimlerin yer aldığı ifade edilirken, özellikle Athletic Bilbao'nun 35 yaşındaki golcüsü Aritz Aduriz, Atletico Madridli Saul ve Real Madrid'in forvet oyuncusu Lucas sürpriz isimler olarak değerlendirildi. İspanya Teknik Direktörü Vicente del Bosque tarafından açıklanan 25 futbolcudan oluşan aday kadronun 30 Mayıs'ta 23'e indirileceği belirtildi.

Kadroyla ilgili kısa bir değerlendirme yapan Del Bosque, 'Kadroya girmeye layık olmasına rağmen alınmayanlar için biraz üzgünüm. Ama sınırlı sayımız var ve bunu aşamayız. Her durumu göz önünde tutarak değerlendirmemizi yaptık ve fiziksel olarak durumları şüpheli futbolcuları almadık. Bu yüzden Diego Costa ve Cazorla gibi oyuncular yerine Lucas ve Silva gibi isimler var.' şeklinde konuştu.

İspanya Milli Takımı'nın 25 kişilik aday kadrosu şöyle:

Kaleciler: Iker Casillas (Porto), David de Gea (Manchester United), Sergio Rico (Sevilla).

Defans: Marc Bartra (Barcelona), Juanfran Torres (Atletico Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid), Jordi Alba (Barcelona), Gerard Pique (Barcelona), Cesar Azpilicueta (Chelsea), Dani Carvajal (Real Madrid).

Orta saha: Sergio Busquets (Barcelona), Mikel San Jose (Athletic Bilbao), Isco (Real Madrid), Andres Iniesta (Barcelona), Cesc Fabregas (Chelsea), David Silva (Manchester City), Thiago Alcantara (Bayern Münih), Koke (Atletico Madrid), Saul Niguez (Atletico Madrid), Bruno Soriano (Villarreal).

Forvet: Pedro Rodriguez (Chelsea), Alvaro Morata (Juventus), Aritz Aduriz (Athletic Club), Nolito (Celta Vigo), Lucas Vazquez (Real Madrid).