İstihbarat raporlarından edinilen bilgilere göre 2013-2015 yılları arasında PKK/KCK terör örgütüne katılarak kırsal alanda sabotaj eğitimi alan Y.Ü örgüt içerisinde bir süre faaliyet yürüttükten sonra kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu.

Terör örgütü mensuplarına yönelik etkin pişmanlık yasasından faydalanarak serbest kalan Y.Ü bir süre sonra Şırnak'ta faaliyet yürüten PKK/KCK terör örgütünün silahlı şehir yapılanması olan YDG-H ve ÖSB içerisinde silahlı eylemlere katıldı. Bu eylemlerin yanı sıra diğer örgüt mensuplarıyla birlikte Şırnak'ta el yapımı patlayıcı olarak bilinen EYP eğitimi aldı. Y.Ü. ile beraberindeki teröristler öz yönetim ideolojisi altında hazırladıkları EYP'leri Şırnak''ta cadde ve sokaklara yerleştirerek güvenlik güçlerine yönelik tuzaklamalar yaptı.

BAFRA'YA GELDİ
PKK/KCK terör örgütünün içerisinde aktif olarak faaliyet yürüten Y.Ü yaklaşık 5 ay önce Samsun'un Bafra İlçesi'nde bulunan akrabalarını ziyarete geldi. Şırnak'a geri dönmek için PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması olan YDG-H mensuplarından yol parası isteyen Y.Ü. örgüt saflarına katılmak ve eylemelere devam etmek için Bafra'dan otobüse binerek yola çıktı.

FİLM GİBİ OPERASYON
Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Amirliği ekiplerinin istihbarat çalışmaları neticesinde fiziki ve teknik takibe alınan YDG-H örgütü mensubu Ü.Y'nin bindiği otobüse Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenlendi. Yakalanarak gözaltına alınan Y.Ü. emniyet ve İstihbarattaki sorgusunun ardından soruşturmasının yürütüldüğü Bafra Cumhuriyet Başsavcılığına getirildi. Burada da ifadesi alınan örgüt üyesi Y.Ü çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Bafra Cezaevi'ne gönderildi.

AĞABEYİ DE İTİRAF ETTİ
Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturmayı genişletmesinin ardından tutuklanan Y.Ü'nün ağabeyi A.Ü. de polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. A.Ü. emniyet personelinin kardeşine yönelik ilgili davranışlarından etkilendiğini, devletin yanlarında olduğunu hissettiğinden PKK/KCK terör örgütüyle ilgili tüm bildiklerini anlatacağını belirtti. Emniyet mensuplarınca sorgusu tamamlanan A.Ü. çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

PATLAYICILAR İMHA EDİLDİ
İstihbarat raporlarından elde edilen bilgilere göre PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması olan YDG-H mensubu iki kardeşten alınan bilgiler doğrultusunda terör örgütüne yönelik operasyonların devam ettiği Şırnak'ın Cizre ve diğer ilçelerinde gömülü vaziyette bulunan tuzaklanmış çok sayıda EYP'nin (el yapımı patlayıcı) imha edildiği öğrenildi.

Ümit CEYLAN