Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent Spor Kulübü'nü şampiyon olarak TBL'ye taşıyan Başantrenör Ali Burgul, "41 yıllır kariyerimde bir çok takım yönettim, şampiyonluk yaşadım, küme düşen takım çalıştırdım. Ama bunlardan en zorlusunu bu yıl yaşadım" dedi

Türkiye Erkekler Basketbol Ligi'ne yükselen Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent Spor Kulübü'nün tecrübeli başantrenörü Ali Burgul, bir internet sitesine açıklamalarda bulundu.

Burgul, "Bir basketin, bir ribaundun, bir perdelemenin büyük önemi olduğu turnuvada hiç bir gün ümitsizlik yaşamadım. İyi oynadığımız, kötü oynadığımız günler oldu. Sezon boyunca bildiğim ve inandığım en önemli konu iyi bir grup oluşturduğumuz ve oyuncularımızın davalarına sahip çıkma kararlılığı idi. Samsun organizasyonuna katkı verenlere, sahada ter dökenlere teşekkür ederim. Turnuvada dezavantajlı duruma düştüğümüz günler oldu, hatta Bursaspor karşısında maçın büyük bölümünü bizi devre dışı bırakan skorla oynadık. Ama inancımızı yitirmeden mücadelemizi sürdürdük. Sonuçta bizle birlikte Bursaspor amacına ulaştı. Kariyerim boyunca sayısız turnuvada takım yönettim, finaller oynadım, şampiyon olan takımlarda çalıştım, düşme hattındaki kulüplerde görev aldım ama bu defaki kadar zorlu bir turnuva yaşamadım" diye konuştu.

Selçuk KAYA