'Aşmak İçin Hareket' sloganıyla yola çıkılan proje Samsun'un Havza ilçesinde başladı. Gün boyuna engelli ve engelsiz çocuklar gönüllerinde spor yaptı. İlçe Müdürü Cafer Uzun, bu projedeki amacın engellilik farkındalığı yaratmak olduğunu söyledi

GENİŞ KATILIM

Cumhurbaşkanlığı'nın himayesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Beyazay Derneği tarafından yürütülen, 'Aşmak İçin Hareket' kampanyasının Samsun'daki ilk ayağı, Havza ilçesinde yapılan tören ile başladı. Açılış törenine, Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Havza İlçe Emniyet Müdürü Ebutalip Aktaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Engelliler İl Spor Merkezi Şube Müdürü Şeyda Sağlam Gündüz, GHSİM Sicil Lisans Şube Müdürü Gaye Gümüş, Valilik Protokol Şube Müdürü Çağlayan Turhan, Havza Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cafer Uzun, Havza İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aktürk, Beyazay Derneği Samsun Şube Başkanı Mehmet Akbulut, çocuklar ve aileleri katıldı.

OYUNLAR OYNADILAR

Havza Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cafer Uzun, "Aşmak İçin Hareket kampanyamıza Havza'dan start verdik. Havza ilçesi olarak amacımız engelli, engelsiz bütün arkadaşlarımızın bir araya gelerek birlikte hareket etmeleri ve engellilik farkındalığını toplumda artırabilmektir" diye konuştu. İlçe protokolü, engelli çocuklar ile çeşitli spor branşlarında oyunlar oynadılar. ''Aşmak İçin Hareket'' kampanyasını anısına protokol pasta kesimi yaptı ve engelli engelsiz çocuklara dağıtımı yapıldı. Şenlik havasında geçen 'Aşmak İçin Hareket' kampanyasının sonunda engelli çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıldı.

GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER...

Havza'daki etkinlikte engelli ve engelsiz çocuklar spor yaparak gönüllerince eğlendi.

PASTA KESİLDİ...

Günün anısına protokol üyeleri hazırlanan pastayı keserek, Aşmak İçin Hareket projesinin startını verdi.