Bu sezon Türkiye Erkekler Basketbol 1. Ligi'nde mücadele eden Tofaş, ligde geride kalan 14 haftayı kayıpsız kapadı. Tofaş, geçtiğimiz sezon Spor Toto Basketbol Ligi'ni 8 galibiyet, 22 mağlubiyetle son sırada tamamlayıp, ligden düşmüştü. 2015-2016 sezonuna başantrenörlüğe milli takım eski başantrenörü Orhun Ene'yi getiren Bursa ekibi, deneyimli ve genç oyuncularından oluşan kadrosuyla lige damga vuruyor.

DİKKAT ÇEKİCİ TRANSFERLER YAPTI
Tofaş, 2015-2016 sezonunda yaptığı transferler dikkat çekmeyi başardı. Başantrenörlüğe Orhun Ene'yi getiren mavi-beyazlı ekip, geçtiğimiz sezon Banvit'te forma giyen Samuel Mejia, Kaya Peker, Barış Ermiş, Ümit Sonkol, Caner Topaloğlu gibi oyuncuları kadrosuna kattı.

LİGİN EN ÇOK SAYI ATAN TAKIMI
Türkiye Erkekler Basketbol 1. Ligi'nde bu sezon 14 karşılaşmadan da galibiyetle ayrılan Tofaş, maç başına 83.7 sayı ortalamasıyla ligin en çok sayıyla oynayan ekibi olurken, kendi potasında 70.6 sayı gördü. Ligde en yakın rakibinin iki galibiyet önünde bulunan mavi-beyazlılar, Spor Toto Basketbol Ligi'ne çıkabilecek en güçlü aday konumunda bulunuyor.

TOFAŞ'I MEJIA SIRTLIYOR
Geride kalan 14 karşılaşmanın hepsinde görev alan Samuel Mejia, 15 sayı ve 4,2 asist ortalamasıyla oynayarak takımını sırtlıyor. Kaloyan Toshkov Ivanov maç başına 6.3 ribaund ile takım içinde lider konumda bulunurken, Hadi Özdemir'de 0.4 blok ile oynuyor.

İKİ LİG ŞAMPİYONLUĞU BULUNUYOR
Bu sezon tekrar Spor Toto Basketbol Ligi'ne dönmeyi hedefleyen Tofaş'ın geçmişte 1999 ve 2000 yıllarında lig şampiyonluğu, 1993, 1999 ve 2000 yıllarında Türkiye Kupası şampiyonluğu ile 1999 yılında Cumhurbaşkanlığı Kupası bulunuyor.