Geçen hafta THY'nin Abu Dabi'deki 8 turizm acente yetkilisini konuk eden Samsun, bu kez de Ürdün ve Tunus'tan gelen yatırımcı ve gazetecileri ağırladı.

Samsun'da büyük bir turizm potansiyeli olduğunu ifade eden yatırımcılar, direkt hava yolu bağlantısının sağlanması gerektiğini söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Körfez ülkelerindeki tanıtım ziyaretleri ve ilçelerde yaptığı turizm alt yapı çalışmaları meyvelerini vermeye devam ediyor. Son 2 yılda İslam coğrafyasının çeşitli ülkelerinden kente gelen Arap ziyaretçi sayısı bini geçerken, ilgi ise her geçen gün artıyor.

Samsun'un doğal, kültürel, tarihi ve turistik mekanlarını gezerek, yatırım ve işbirliği fırsatları arayan Körfez ülkelerinden gelen iş adamları, Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliği ile bilgilendiriliyor.

Abu Dabi'deki turizm acentelerinin ardından Samsun'a gelen Ürdün ve Tunuslu çok sayıda turizm acentesi sahibi, iş adamı ile medya mensubu, kentin turistik yerlerini gezdi.

'Saklı Cennet' Ayvacık'ta gezi ve incelemelerde bulunan heyet, şehirdeki otellerin yöneticileri ve turizm acente yetkilileri ile bir araya gelerek ticari görüşmeler yaptı. Vezirköprü Kanyonu, Kızılırmak Kuş Cenneti, Amazon Köyü'nü de gezerek incelemelerde bulundular.

Ürdün ve Tunuslu yatırımcı ve gazeteciler, akşam yemeğinde ise Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile bir araya geldi. Amisos Restourant'daki buluşmada Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş, Anakent İmar ve İnşaat Genel Müdürü Kadir Koçak ve THY Samsun Bölge Müdürü Muhammet Ali Akdoğan da yer aldı. Konuk heyet görüşmede Başkan Yılmaz'a tespitlerini anlattı.
Samsun'un turizmde çok önemli değerlere sahip olduğunu ifade eden heyet, kentin turizmde gelişme kat edeceğini vurguladı. En büyük engelin ise direk havayolu uçuşlarının olmaması olduğunu dile getiren Arap misafirler, Türkiye'de ilk kez bir belediyenin kendileriyle ilgilenip davet ettiğinin altını çizdi. Heyet, Samsun'daki izlenimlerini ve incelemelerini ülkelerinde değerlendirip kentin turizm potansiyelini anlatacaklarını kaydetti.