Canik Fatih İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından "TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Projesi" kapsamında üçüncüsü düzenlenen 'Bilim Fuarı' törenle açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) arasında imzalanan protokol kapsamında bilim ve kültürün geliştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen Bilim Fuarı'nın açılışına Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Başkan Yardımcısı İrfan Göz, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hamza Aygün, Okul Müdürü Zekeriya Özkan, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

'EĞİTİM ÖNCELİĞİMİZ'

Birbirinden ilginç toplam 64 projenin görücüye çıktığı serginin açılışında konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Öğrencilerimizin projeler geliştirmesi bizleri gerçekten geleceğimiz adına heyecanlandırıyor. Bu aynı zamanda Canik'te eğitim alanında aldığımız mesafeyi de ortaya koyuyor. Daha iyi bir gelecek için yaptığımız yatırımlarla ilçemizi eğitim merkezi haline getirdik. İlçemizde okullarımıza yaptığımız fiziki ve teknolojik yatırımlarla eğitim yuvalarımızın sayısını ve kalitesini artırdık. Şimdi bunun meyvelerini almak bizim için onur verici. Her zaman önceliğimiz olan eğitime yatırım yapmakla doğru bir iş yaptığımızı bir kez daha gördük" dedi.

'GENÇLERE KAPIMIZ AÇIK'

Yeni bin yılın başında bilgi çağında inavosyonun önemine işaret eden Başkan Genç, "Bilginin ön plana çıktığı 21. yüzyılda kendimizi sürekli yenilemeliyiz. Bilginin iktidar olduğu, üç boyutlu yazıcıdan, insansız hava, kara, deniz araçları ve nesnelerin, internetin, biyolojiden, gene dek organizmaları akıllı kılan kültürün adı olan 4. sanayi devriminin yaşandığı bu çağda zihin yapımızı mutlaka 4. düzeye çıkarmak zorundayız. Bu manada bu çağda inovasyon büyük önem taşıyor. Çünkü sürdürülebilir gelişim inovasyondan geçmektedir. Biz de bunun farkında olarak gençlerimiz için belediyemiz bünyesinde Proje Geliştirme Birimi kurduk. Bütün gençlerimizi bu birime mutlaka bekliyoruz. Araştırma yapan, buluş gerçekleştiren mucit, bilimsel çalışmaları seven gençlerimize kapımız her zaman açık" diye konuştu.

PROJELER GÖRÜCÜYE ÇIKTI

İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen de bilim ve teknolojide ilerlemenin yolunun çocukların bu tip çalışmalar içerisinde olmasıyla gerçekleşebileceğine işaret etti. Esen, 'Samsun'u eğitim anlamında özlenen noktalara taşımak için çalışıyoruz' dedi. Konuşmaların ardından Başkan Genç ve Milli Eğitim Müdürü Esen, Bilim Fuarı'nın açılışını gerçekleştirdi. Sergide yer alan projeleri tek tek inceleyen ve öğrencilerden projeler hakkında bilgi alan Başkan Genç, birbirinden ilginç proje geliştiren öğrencileri tebrik etti. Öğrenciler ise, yoğun ilgi gösterdikleri Başkan Genç ile birlikte bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Öğrencilerin merak, keşif, tasarım ve üretim duygularını yaşayıp ortaya koyduğu projelerin sergilendiği ve 64 eserin yer aldığı sergi iki gün açık kalacak. Okulda Bilim Fuarı'nın yanı sıra Resim ve Teknoloji Tasarım Sergileri de açıldı.