Atakum Belediyesi tarafından düzenlenen 'Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi' konulu konferansa katılmak üzere Samsun''a gelen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, konferans öncesinde Yalı Kafe'de STK temsilcileri ile bir araya geldi.

DEĞİŞİKLİK İYİ BİR SEÇENEK
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Anayasa değişikliğinin Türkiye için iyi bir seçenek olduğunu belirterek, "Belediye olarak tek amacımız toplumun konuyla ilgili bilgi sahibi olması. Özellikle 'Yeni Türkiye'nin yeni yapılanmasındaki süreçte sivil toplum kuruluşlarımızın vereceği katkılar için şimdiden hepinize teşekkür ediiyorum. 'Yeni Türkiye' yolunda ülkemizi yarınlara taşıma noktasında hep beraber en güzel adımları nasıl atabiliriz, bunu paylaşmak için buralardayız. Bu anlamda, çok değerli fikirlerini aktaracak olan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sayın Şeref Malkoç'a teşekkür ediyorum" diye konuştu.

TÜRKİYE ÖNEMLİ BİR KAVŞAKTA
Türkiye'nin önemli bir kavşakta olduğunu dile getiren Başdanışman Şeref Malkoç, "Son 12-13 yıldan beri ciddi bir mesafe aldık ve siyaset derlenip toplandı. Türkiye, 2023''e doğru emin adımlarla gidiyor. Şimdi Türkiye'nin hem ekonomik hem sosyal hem de hukuksal alanda yeni hamlelere ihtiyacı var. Türkiye'nin 2023 yolunda, 2071 hedeflerindeki en önemli olayın Anayasa değişikliği olduğuna inanıyoruz. Türkiye, artık 1982 Anayasası'na, Kenan Evren'in biçtiği, diktiği Anayasa'ya sığmıyor. Toplumun yüzde 90'ı bunun değişmesini istiyor. Bizler de Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde hak ve özgürlükleri arttıracak, Türkiye'nin istikrarını sağlayacak, yeni Anayasa fikrini toplumla paylaşmak üzere değişik illere gidiyoruz" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Malkoç, STK temsilcileri ile sohbet toplantısı gerçekleştirdi.

Barış BUDANOĞLU