Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası kutlamaları çerçevesinde 81 ilden gelen temsilci gençlerle birlikte TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ı ziyaret etti.

TBMM' de gerçekleşen ziyarette Bakan Çağatay Kılıç, "Tarihimizde kurduğumuz devletlerin, bugüne getirdiğimiz medeniyet mirasımızın Türkiye Cumhuriyeti Devleti son halkasıdır. Cihan devletleri kuran bu millet yirminci yüzyılın başlarında istiklalimizi, bağımsızlığımızı ve hürriyetimizi tüm Dünya'ya ispat ettiğimiz yer olan Türkiye Büyük Meclisi'nde cumhuriyetimizin kurulması kararını almıştır. Medeniyetimizin ve kültürümüzün bize kazandırmış olduğu tecrübeler bizi bugünlere getirmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkması ile Anadolu'da başlayan milli mücadele ruhunun ortaya koyduğu birlik ve beraberlik ile Meclisimizin kuruluşuna oradan da cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolda adımlar atılmıştır'" dedi.

ÜLKENİN GELECEĞİSİNİZ
"Gençler bu ülkenin gelecekte ortaya koyacağı başarıların temsilcilerisiniz.' diyen Bakan Çağatay Kılıç, sözlerine şöyle devam etti: "Bugün burada ülkemizin 81 ili ve KKTC'den temsilci gençleri ile bir aradayız. Hepimiz bu yüce çatının altında bir aradayız. Meclisimizi iyi tanımalısınız. Yıllar sonra bu ülkede bilimde, sanatta, sanayide ve siyasette belli noktalara gelecek kardeşlerimizle bir arada oturuyoruz. Burada önemli olan birbirinize karşı olan diyalogunuzu, sevginizi, fikirlerinizi, desteğinizi ve haklarınızı koruma noktasındaki hassasiyetiniz, sizleri başarıya ulaştıracak olan anahtardır.'