Mayıs ayında ödemesi yapılan ÇTV, emlak vergileri 1. taksiti ödemeleri için İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Musa Yüksel yaptığı açıklamada, 31 Mayıs 2016 tarihinde taksit ödemesinin son olduğunu belirterek, "Mükelleflerimiz mayıs ayında emlak ve çevre temizlik vergilerinin 1. taksitlerini son gün olan 31 Mayıs'a bırakmadan Gazi ve İlkadım binalarımızda hizmet veren veznelerimizden ödeyebilirler. 2016 yılında 38 mahallede bina sınıflarında güncelleme yapıldığından mükelleflerimizin sıkıntı yaşamamaları için son günden önce ödeme yapmalarını öneriyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızın rahatlığı için cumartesi ve pazar günleri veznelerimiz saat 09.00 ile 16.00 ve hafta içi ise 18.00'e kadar aktif olarak çalışıyor olacaktır" dedi.

WEB SİTEDEN GÜVENİLİR ÖDEME KOLAYLIĞI

İlkadım Belediyesi resmi internet sayfasından güvenli bir şekilde tüm vergilerin ödemesinin gerçekleştirildiğini belirten Aksakal,

"Mükelleflerimiz belediyemiz resmi web adresine girerek tüm güncel ve geçmiş vergi borçlarını alınan tüm güvenlik önlemleri doğrultusunda güvenli bir şekilde ödemesini gerçekleştirebilir. Ayrıca 717295 nolu posta çeki numaramız ile tüm PTT şubelerinden ve Vakıflar Bankası Samsun şubesine ait TR170001 5001 5800 729465 7850 İBAN numarasından ile ödemelerini yapabilirler. Mükelleflerimizin emlak ve çevre temizlik vergisi ödemelerinde aksaklığa sebebiyet vermemek için tahakkuk servisine uğrayarak tahakkuklarını kontrol etmelerinde fayda vardır" şeklinde konuştu.