CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun dünkü grup toplantısında sarf ettiği sözler nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan Kılıçdaroğlu'na 100 bin TL'lik manevi tazminat davası açtı.

Kılıçdaroğlu, grup toplantısında 'Ben neden diyorum ki bu hükümet ve kaçak sarayda oturan zat terör örgütüne yardım ve yataklık yapmışlardır. Bunu açık ve net söylüyorum. Terör örgütünün sponsoru, hamisi ve yardım ve yataklık yapanı bunlardır. Bütün milletimin bilmesini isterim. Gelen her şehidin sorumlusu bunlardır, ölen her çocuğun sorumlusu bunlardır. Terörle bizi baş başa bıraktı. Yazık günah bu millete.' demişti.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında Ak Parti kanadından büyük tepki çeken bölüm ise şu ifadeler olmuştu:

'7 Haziran'dan bu yana 500'ü aşkın şehit verdik. 500 eve ateş düştü" diyen Kılıçdaroğlu, "Sorumlusu kim bunun. Ben sorumlusunu biliyorum ama Vanlı kardeşlerime de, Hakkarili kardeşime de, Edirne, Muğla, Çankırılı kardeşime de sesleniyorum; sen kendi vicdanına soracaksın, 'bu işin sorumlusu kimdir?' diye. Bu soruyu kendine sormazsan Türkiye'de demokrasi kaybeder. Soracağız bu soruyu kendimize. Kim bu işin sorumlusu? Şehirler silah deposuna döndürülürken valilere talimat verip, 'sakın bunlara dokunmayın' diyen kimdir. 23 Kasım 2014'te siyaseti bıraktığını söyleyen Mehmet Ali Şahin'in bir açıklamasını sizlerle paylaşmak istiyorum. 'Güneydoğu bölgesinde terör örgütü vergi topluyor' diye soruyorlar, 'ne diyorsun?' diyorlar. Sayın Şahin'in verdiği cevap, 'Evet buna benzer duyumlar. Duyumların ülkesinde bilgiler ve tespitler bizler tarafından da yapılıyor. Hükümetimiz tarafından da, devletin yetkili organları tarafından da yapıldı' diyor. Peki kardeşim terör örgütü vergi toplarken bu ülkenin hükümeti sen değil miydin? Bakanı sen değil miydin? Başbakanı kaçak sarayda oturan adam değil miydi? Sen bunun hesabını verdin mi? Ben neden diyorum ki bu hükümet ve kaçak sarayda oturan zat terör örgütüne yardım ve yataklık yapmışlardır. Bunu açık ve net söylüyorum. Terör örgütünün sponsoru, hamisi ve yardım ve yataklık yapanı bunlardır. Bütün milletimin bilmesini isterim. Gelen her şehidin sorumlusu bunlardır, ölen her çocuğun sorumlusu bunlardır. Terörle bizi baş başa bıraktı. Yazık günah bu millete. Analar ağlamasın diyorlardı, ağlamadık ana bırakmadın. Çocuğu şehit olmayan anne bile 'televizyon izleyemiyorum' diyor. 'Şehitlere üzülüyorum' diyor, 'haberleri izleyemiyorum' diyor, 'feryatları duymak' istemiyorum diyor. Bunları yapan kim; 14 yıldır bu ülkenin başına bela olan o diktatör bozuntusu'