Atatürk Anıtı'ndaki törene; AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, kamu kurumlarının temsilcileri, öğrenciler, izciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, "19 Mayıs 1919, milletimizin kendi topraklarında, özgür ve bağımsız yaşama kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği kutlu istiklal yürüyüşümüzün başlangıcıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da kurtuluş meşalesini Samsunumuzdan yakarak başlattığı bağımsızlık mücadelesi tüm mazlum milletlere cesaret örneği olmuştur. Gençliğe armağan edilen bu bayram Türkiyemizin geleceğinin, gençliğimizin omuzlarında yükseleceğine tüm dünyaya barış ve huzurun yine gençlerin eliyle geleceğine bir işarettir. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız vesilesiyle eşsiz medeniyetimizden aldıkları güçle ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşıyacak gençlerimizin ve tüm milletimizin bayramını kutluyorum. Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları başta olmak üzere ülkesi ve milleti için şehadet şerbeti içen tüm şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükran ve minnetle yad ediyorum" dedi.

Anıta çelenk sunumu ile başlayan program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından son buldu. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Kurtuluş Yolu'nda devam etti.