1453 Fatih Spor Kulübü'nün şehitler anısına düzenleyeceği futbol turnuvasına, belediye başkanları ve işadamlarından destek yağdı. Turnuvada birinci olan takımın adını taşıyan şehit ailesinin Ümre'ye gönderileceği organizasyonda, yine tüm şehit aileleri için Çanakkale gezisi düzenlenecek. Ayrıca şehit çocuklarından 10'unun tüm eğitim öğretim masrafları karşılanıp, hediyeler verilecek

KOMİTE BİR ARAYA GELDİ

1453 Fatih Spor kulübü tarafından her yıl düzenlenen 'Sokak Futbol Turnuvası' bu yıl maneviyatı yüklü bir organizasyon ile gerçekleşecek. Şehit Komando Er Hüseyin Kaşka Parkı'nda (Fatih Parkı) düzenlenecek organizasyona katılacak 60 takım, Samsunlu şehitlerin adından oluşacak. Kulüp Başkanı Tonguç Ali Anıl, Şirinler Taraftar Grup Başkanı Mehmet Soykan, Şehzadeler Taraftar Grup Başkanı Mehmet Çetir, Atakum Taraftarlar Grup Başkanı Erkut Erbil ve işadamı Erkan Hoş'un içerisinde bulunduğu düzenleme komitesine de 'Şehitlere Saygı Futbol Turnuvası' adı verildi.

BAŞKAN ANIL'DAN TEŞEKKÜR

Başkan Tonguç Ali Anıl, "Öncelikle turnuvamıza bir çok destek geldi. Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyet Başkanı Mahmut Erdoğan ve ismimi vermek istemeyen hayırsever işadamı ağabeyimiz şampiyon olan takımın adını taşıyan şehidimizin ailesini Ümre ziyaretine gönderecek. Canik Belediye Başkanı Osman Genç, turnuvaya katılacak takımlarında isimlerinde yer alan şehitlerimizin yakınlarını Çanakkale gezisine gönderecek. Ayrıca İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok da, tüm takımların formalarını yaptırıp, 600 kişilik kaynaşma yemeği verecek" dedi.

MEVLİD-İ ŞERİF OKUTULACAK

Anıl, "Turnuvaya katılacak takımların isimlerinde yer alan şehitlerimizin 10 çocuğunun da tüm eğitim ve öğretim masraflarını Başarı Okullarının Sahibi Hamdi Şeker karşılaşacak. Ayrıca Samsun 2. El Otomobilciler Galerisi esnafına adına Başkan İbrahim Kınık, hediyeler dağıtacak. Yine bizleri bu organizasyonda yalnız bırakmayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt'a da teşekkür ederim. Şunu da belirtmek istiyorum. Turnuva öncesi sahada şehitlerimiz için mevlid-i şerif okutulacak. Aynı programda Türkiye Güzel Kuran Okuma Birincisi Mustafa Özyılmaz'dan Kuran Tilaveti dinlenilecek" diye konuştu.

Salim YILDIZ