19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında düzenlenen halat çekme yarışında halat kopunca, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve ekibi yere düştü. Kahkahalarla yerden kalkan Vali, önce çocuklara sarıldı.

Kocaeli'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı renkli görüntülere sahne oldu. Uçurtma tepesi önünde kurulan alanda düzenlenen halat çekme yarışlarında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karasomanoğlu'nun rakibi olan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve ekibi, çektikleri halat kopunca bir anda yere düştüler. Kahkahalarla yerden kalkan Vali Güzeloğlu, takımında bulunan minik yarışmacıları kucakladı.

Yaklaşık bin öğrencinin katıldığı Gençlik Yürüyüşü'nün ardından uçurtma tepesi önünde kurulan sahnede il protokolü ve öğrenciler birlikte marşlar söylediler.

Karaosmanoğlu'nun ardından söz alan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise gençlerin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayarak, 'Bugün bu güzel günde sizlerle birlikte bayram coşkusunu yaşarken, Cumhuriyete bağlılığımızı, birlik ve beraberliğimizi sonsuza kadar sürdürme kararlılığımızı hep birlikte haykırırken bu bayramı ve sahip olduğumuz bu bayramı bizlere armağan eden bata Gazi Mustafa kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi ve bugün hala terörle mücadele ve Cumhuriyetimiz'i sonsuza kadar yaşatma uğruna hayatını kaybeden tüm aziz şehitlerimizi bir kes daha rahmet ve minnetle anıyoruz' diye konuştu.