26 bayan ve 117 erkek sporcunun yarıştığı 19 Mayıs Uluslararası Yarı Maratonu'nun startına Samsun Valisi İbrahim Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ve Samsun'un kardeş ABD Arkansas Eyaleti North Little Rock şehri eski Belediye Başkanı Patrick Henry Hays katıldı. Fuar Caddesi'nden başlayan yarı maratonun startını Samsun Valisi İbrahim Şahin, kurusıkı tabanca ile havaya ateş ederek verdi.

ERKEKLER İLK ÜÇTE ETİYOPYALILAR YER ALDI

Valilik önündeki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları sırasında sporcular, Kurtuluş Yolu üzerindeki Fuar Caddesi'nden başlayarak Atakum ilçesindeki Yeşilyurt Alışveriş Merkezi'nden geri dönüp, başladıkları yere gelerek toplamda 21 kilometre 100 metrelik parkuru tamamladılar.

Maratona toplam 143 kişi katılırken, kıyasıya geçen maratonda ferdi sıralamada erkeklerde 1 saat 6 dakika 54 saniye derece ile Etiyopyalı Sulti Gure Tımbre birinci, 1 saat 7 dakika 10 saniye ile Etiyopyalı Kefyalew Deja Buruse ikinci olurken, 1 saat 8 dakika 30 saniyede Etiyopyalı Assefa Argechew Tola üçüncülüğü elde etti. Bayanlarda ise 1 saat 15 dakika 5 saniye derece ile Ağrı'dan Sevilay Eytemiş, 1 saat 17 dakika 2 saniye derece ile Konya'dan Senem Eser ikinci, 1 saat 19 dakika 35 saniye derece ile İstanbul Kasımpaşa Spor Kulübü'nden Yasemin Can üçüncü oldu. Valilik önünde düzenlenen madalya töreninde; birincilere 3 bin lira, ikincilere 2 bin lira, üçüncülere ise 1 lira para Samsun Valiliği para ödülü, ilk 10'a giren sporculara Samsun Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet altını ve Atletizm Federasyonu tarafından sporculara madalya verildi.

Dereceye giren sporculara ödülleri ve kupaları, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Selim Kahveci, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar tarafından verildi.