Tokat'ta ulusal ve resmi bayramlar ile mahalli kurtuluş günleri, Atatürk günleri ve tarihi günlerde yapılacak tören ve kutlamalar yönetmeliğinde 2012 yılında yapılan yeni düzenleme gereği Cumhuriyet Meydanı'nda kutlanmaya başlayan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı bu yıl stadyumda yapıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başlayan kutlama etkinlikleri kapsamında gençlerin 60 metre uzunluğundaki Türk Bayrağını açarak yürüyüş yaptı. 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez' şeklinde sloganlar atan gençler Gaziosmanpaşa Stadyumu'na kadar yürüyüş yaptı. 5 yıl aradan sonra stadyumda düzenlenen kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Törende sporcu gençler tarafından Vali Cevdet Can'a bayrak takdimi yapıldı.

100 ve 400 metre koşu yarışlarının yapıldığı stadyumunda çeşitli sportif etkinlikler düzenlendi. Programa katılan Tokat protokolü öğrencilerle birlikte sportif aktivitelerde yer aldı. Uzak Doğu sporu yapan öğrenciler hünerlerini sergiledi. Daha sonra Sağlık Bakanlığı tarafından temin edilen 407 lise öğrencisine Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından bisiklet dağıtıldı. Kutlamalar mehteran ekibinin gösterileri ile sona erdi.

Törene Tokat Valisi Cevdet Can başta olmak üzere Garnizon Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Semih Akgün, AK Parti Tokat İl Başkanı Metin Polat, İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman, Tokat TSO Başkan Yardımcısı Erol Can ile birlikte öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.