23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda çocukları eğlendirmek için 16 Nisan'da gittikleri 10. Tanker Üs Komutanlığı'nda etkinlik sonrası üsten ayrılmayıp ABD Askeri Personeli Astsubay Üstçavuş Nicholas Allen Rockwel'in başına çuval geçirmeye çalıştıkları iddiasıyla gözaltına alınıp ev hapsi ile serbest bırakılan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Adana İl Başkanı Yalçın Semir Akarsu ile birlik üyesi Can Kızılırmak hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Terör Teknik ve Organize Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı, ABD'li askerin başına çuval geçirmeye çalışan Akarsu, bu anı cep telefonu ile görüntüleyen Kızılırmak ile görüntüleri TGB'nin sitesinde yayınladığı belirlenen TGB Genel Sekreteri Sinan Sungur hakkında 'Askeri Yasak Bölgelere Girme, Hakaret, Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'na Aykırılık' suçlarından Adana 20. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Savcı, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak olan TGB'li sanıklar Sungur, Akarsu ve Kızılırmak'ın 'Askeri Yasak Bölgelere Girme' suçundan 5 yıl, 'Hakaretten' 2 yıl, 'Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'na aykırılık' suçundan da 5 yıl hapis 5 bin liradan 50 bin liraya kadar para cezası olmak üzere toplam 12'şer yıl 50'şer bin liraya varan hapis cezası ile cezalandırılmalarını istedi.

Mahkemece kabul edilen iddianamede, tutuksuz sanıklar ile başına çuval geçirilmek istenen ABD'li askerin ifadeleri ve çekilen görüntü kaydının içeriğine de yer verildi. Çukurova Üniversitesi İletişim Bilimleri öğrencisi de olan TGB Adana İl Başkanı ve Vatan Partisi üyesi Akarsu, etkinlik sonrası kendilerini getiren otobüsün yanına gittiklerinde ABD'li bir asker gördüklerini, arkadaşı Kızılırmak ile birlikte her gün şehit haberleri gelmesi ve ABD ile diğer ülkelerin PKK ve uzantısı PYD'ye destek verdiği için askerin başına çuval geçirmeye karar verdiklerini söyledi. Çuvalı kendisinin ABD'li askerin başına geçirmeye çalıştığını belirten Akarsu, "ABD'li askere 'siz Amerikan askerisiniz, PKK'ya destek veriyorsunuz, sizin yüzünüzden her gün şehitlerimiz oluyor, siz bizim askerimizin başına çuval geçirdiniz' deyip elimde bulunan çuvalı askerin başına doğru götürdüm. ABD'li asker de bize yabancı dilde küfredip kaçtı. Yürüyerek çıkışa geldiğimizde Cenk Kızılırmak'ın çektiği görüntüyü Sinan Sungur'a whatsapp üzerinden gönderdim. Bizi gözaltına aldılar. Kimseden talimat almadık. Bizim askerimizin başına çuval geçirerek küçük düşüren ABD askerlerine aynısını yapmak istedik" dedi.

ABD'li asker Rockwell ise ifadesinde sanıklardan şikayetçi oldu. Yürüdüğü sırada 2 kişinin yanına yaklaştığını, birinin kendisine yarı Türkçe yarı İngilizce olarak çıkış kapısını sorduğunu belirten ABD'li asker, "Bu şahsa yolu tarif ederken o bana 30 saniye kadar Türkçe bir şeyler anlattı. Ne anlattığını bilmiyorum. Konuşması bittikten sonra pantolonunun kemer kısmındaki tişörtünün içinden beyaz renkli bir çuval çıkarıp kafama geçirmeye çalıştı. Birkaç kez de yumrukla vurmaya çalıştı. Çuvalı başıma geçirmesine izin vermedim. Bu şahsın yanındaki diğer kişi de telefonla görüntü çekti. Daha sonra kaçtılar, nizamiye kapısında yakalandılar" diye konuştu.