Şehirlere yön verecek olanın yerel yönetimler olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, 'Samsun, burada yaşayan herkesin şehri. Dolayısıyla şehrimizi hep birlikte el ele, omuz omuza büyüteceğiz' dedi.

'GELİŞİM İÇİN ÜÇ ANA UNSUR'

Şehirlerin en büyük eksikliğinin Bütüncül Master Planı'nın olmaması olduğunu ifade eden Genç, 'Dünya ekonomisi yeniden şekilleniyor. Bu da bölgemize önemli fırsatlar doğuruyor. Dünyadaki gelişmeler ve Türkiye'nin 2023 hedefleri Samsun'a da rol biçiyor. Bunlar Samsun'u, dolayısıyla bu bölgeyi yeniden uluslararası yapacak gelişmelerdir. 2023, 2053, 2071 ve bizim ortaya koyduğumuz 2099 hedefleri doğrultusunda yeni Türkiye'de yeni Samsun'u oluşturmamız gerekiyor. Vizyoner projeler, vizyoner liderlik ve topyekun toplumsal hareket s¸ehirlerin gelis¸imi için üç ana unsurdur. Bunu sağlamamız gerekiyor. Çünkü şehirlere yön verecek olan yerel yönetimlerdir' diye konuştu.

'KALKINMA YERELDEN BAŞLAR'

Dünyada artık şehirlerin yarıştığına işaret eden Başkan Genç, 'Kalkınma kesinlikle yerelden geçmektedir. Belediye Bas¸kanlıgˆı yapan kişilerin bilgiyi, finansı, zamanı, insanı iyi yönetmesi gerekmektedir. Yerel yönetici, tıpkı bir CEO, bir is¸ adamı gibi düs¸ünerek kendi kaynaklarını olus¸turabilecek fırsatlar ortaya koyması lazım. Her şeyi merkezden beklemeyen, yerel kaynakları harekete geçirerek sorunları çözen bir yaklaşım göstermeliyiz. Bu manada 21. yüzyılı iyi algılamalıyız. Dünyaya, ülkemize ve s¸ehrimize ait fotogˆrafı iyi okumak lazım. Biz bunun için sürekli gelişim, sürekli değişim diyoruz' ifadelerini kullandı.

'ORTAK AKILLA ÇALIŞMALIYIZ'

Farklı yerlerden gelinse de bu şehirde yaşayanların aynı şehrin havasını soluduğunu ifade eden Başkan Genç, şunları söyledi: 'Şehrimizi daha ileriye götürmek için birlikte hareket etmemiz gerektiğine inanıyorum. Milletvekilleri, belediye başkanları, sivil toplum örgütleri, yani şehrin dinamikleri olarak hep birlikte ortak akılla çalışmalıyız. Bu noktada sivil toplum örgütlerimizi önemsiyorum. Samsun, burada yaşayan herkesin şehri. Samsun'un bir parçası olarak bizim bir hedefimiz var. O da yaşadığımız şehri marka olan bir dünya şehri yapmak. Dolayısıyla ülkemizin kalkınmasına, büyümesine katkıda bulunmak. Bu da ancak 'yaşanabilir ve estetik şehir' olmakla mümkün olur. Ancak bu hedefi başarmak için şehrimizi el ele, omuz omuza büyütmeliyiz. Bu şehirde un var, yağ var, şeker var. Ancak helva yapmayı bilmemiz lazım.'

Samsun Gümüşhane Dernekler Federasyonu Başkanı Opr. Dr. Mustafa Seven de, Samsun'un gelişimine yaptığı katkılar ve kendilerine verdiği destekten dolayı Başkan Osman Genç'e teşekkür etti. Ziyaret sonunda Başkan Genç, Federasyon Başkanı Seven'e seramikten Osmanlı kaftanı hediye etti.