İl Emniyet Müdürlüğü karşısı Semerkant Mahallesi karşısında Tokat Belediyesi tarafından gençlere yönelik olarak dizayn edilen 4 katlı tesisin açılışı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları sonrasında düzenlenen törenle yapıldı. Açılışa Tokat Valisi Cevdet Can, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Semih Akgün, İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer, AK Parti İl Başkanı Metin Polat, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Bay, daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Mehteran ve öğrencilerin gösterilerinin ardından açılış töreninde konuşma yapan Başkan Eroğlu, 19 Mayıs'ta gençlere bir hediye vermek istediklerini bu anlamda 4 kattan oluşan gençlik merkezini yaklaşık 6 ay sürede hazırlanarak bugüne yetiştirildiğini söyledi. Gençlik merkezinin tüm gençlere hayırlı olmasını dileyen Başkan Eroğlu, 'Gelecek genç kardeşlerimizin, gelecek onların. Onlarla inşallah bu ülke daha iyiye güzele ulaşacak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'muasır medeniyetler seviyesine' siz değerli gençler sayesinde bu ülke daha emin adımlarla ilerleyecektir' dedi.

Gençlerin sportif faaliyetlerde bulunabileceği alanların yanı sıra gençlik merkezinde eğitim ve kursların verileceğini ifade eden Başkan Eroğlu, 'Sanat atölyesi, tiyatro, sinema, konferans ve panellerin yapılabileceği gençlik merkezinden bir tane daha yapmayı düşünüyoruz. İhtiyaç olduğu sürece gençlik merkezlerimizin sayısını artırmayı istiyoruz. Çünkü biz şunu biliyoruz 'insanı yaşat ki devlet yaşasın.' Onun için her şey siz gençler, Tokat için diyorum. Emeği geçen herkese buradan teşekkürlerimi sunuyorum' diye konuştu.
Başkan Eroğlu'nun konuşmasının ardından gençlik merkezinin açılışı İl Müftü Yardımcısı Selahattin Şanver tarafından okunana dualarla protokol tarafından kurdele kesilerek yapıldı.