Trabzon'un en yoğun bölgelerinden biri olan Pazarkapı (Moloz) sahil bölgesini modern bir şekilde yeniden düzenlemek için harekete geçen Trabzon Büyükşehir Belediyesi, aylardır üzerinde çalıştığı Pazarkapı Sahil Bölgesi Kentsel Tasarım Projesini tamamlanma aşamasına getirdi.

Gülcemal (sahil dolgu projesi) ve Trabzon Botanik gibi onlarca dev projeyle Trabzon'a değer katmakta olan Büyükşehir Belediyesi tarafından büyük biz titizlikle hazırlanan proje kapsamında 186 dönümlük sahil dolgu alanına büyük bir şehir camisi, itfaiye kompleksi, mini terminal, modern balık hali ve ulaşım üssü kurulması planlanırken alanda son derece modern rekreasyon alanlarının oluşturulması tasarlanıyor.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmede bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, tüm kamu kurumları ile birlikte icra ettikleri çalışmalarla Trabzon'u ismine layık bir hale getirmekte olduklarını kaydederken söz konusu projenin Trabzon için büyük önem taşıdığını vurguladı.

Pazarkapı Sahil Bölgesi Kentsel Tasarım Projesi üzerinde aylardır çok önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, 'Trabzon için büyük önem arz eden bu alanı yeniden düzenleyeceğiz. En modern şekilde Trabzon'a kazandıracağız. Bu konuda çalışmalarımıza aylar önce başladık. Çok titiz çalışmalar gerçekleştirdik. Proje çalışmamız tamamlanma aşamasına gelmiştir. Söz konusu alana Trabzon'un ihtiyacı olan ve herkes tarafından dillendirilen büyük bir şehir camisi, mini bir terminal, modern bir balık hali, otobüs ve dolmuşların halkımıza rahatlıkla hizmet verebileceği modern bir ulaşım üssü kuracağız. Söz konusu alanda bunlara ek olarak başka çalışmalarımız da olacağı gibi modern rekreasyon alanları da oluşturacağız. Trabzon'umuzun en yoğun, ekonomik olarak en canlı bölgesi olan Pazarkapı'nın sahil alanını Trabzon'umuza yakışır bir hale getireceğiz' diye konuştu.