16-22 Mayıs Aile Haftası Kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Organize edilen Koruyucu Aile Bilgilendirme semineri Ordu Kültür Sanat Merkezi Küçük Toplantı Salonunda Yapıldı. Programa Ordu Vali Yardımcısı Ahmed Akın Varıcıer, Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Recep Dizdar kurum müdürleri, koruyucu aileler ve davetliler katıldı.

Programın Açılış konuşmasını yapan Ordu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Recep Dizdar, il genelinde 33 koruyucu aile bulunduğunu, bu ailelerin yanında 40 çocuğun barındığını belirterek halen 40 çocuğa koruyucu aile aradıklarını belirtti. Dizdar, 'Bizler biliyoruz ki her çocuk özeldir, bir ailesi olmalıdır. Çalışmalarımız bu yönde artarak devam etmektedir şuan ilimizde 33 ailemiz ve bu ailelerimizin yanında 42 çocuğumuz var. Koruyucu Aileye yanına verilebilecek 40 civarında da çocuğumuz bulunuyor. Bu çocuklarımızı ailelerle kavuşturmak en büyük hedefimiz çalışmalarımızı bu yönde yapıyor aile sayımızı ve aile yanında bulan çocuk sayımızı artırarak hizmetlerimize devam ediyoruz.' diye konuştu.

Ordu Vali Yardımcısı Ahmed Akın Varıcıer de ülkede son yıllarda sosyal devlet gereği verilen hizmetlerin yeterince halka taşınamadığını ve anlatılamadığını belirtti.

Vali Yardımcısı Varıcıer, 'Bu proje bir gönül işi, bir yürek işi. Burada bu özel çocuklarımızın her türlü ihtiyacını devletimiz en ince detayına kadar karşılıyor hizmet veriyor. Çocuklar, çocuk evlerinde veya çocuk evi sitelerinde kalıyorlar her şeyleri oluyor ama aile şefkati, anne ve baba sevgisi eksik kalıyor. Biz bu noktada elimiz kolumuz bağlı oturmamalı bu çocuklara bu şefkati, bu sevgiyi vermeli, aile olmanın gereğini bizzat onlara yaşatarak öğretmeliyiz. Mevcut koruyucu ailelere gönülden teşekkürlerimi sunuyorum' şeklinde konuştu.