CHP Samsun İl Başkanlığı ve ADD Samsun Şubesi tarafından, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla anıtta tören düzenlendi.

Törene, CHP Milletvekili Kemal Zeybek, CHP İl Başkanı Tufan Akcagöz, ADD Şube Başkanı Işık Özkefeli'nin yanı sıra Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, ADD Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Emre Altınışık ve Tolga Akgün, 24. Dönem CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, eski devlet bakanlarından Ufuk Söylemez, eski YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, CHP il ve ilçe teşkilatlarından partililer, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen ADD örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

ASLANLAR GİBİ KUTLAYACAĞIZ
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması sonrası çelenkler anıta sunuldu. Daha sonra söz alan CHP İl Başkanı Tufan Akcagöz, "Bizi bir araya getirmemek için bayramları yasaklamaya kalktılar, bayram ruhunu yok etmeye kalktılar, ancak engelleyemediler, bundan sonra da engelleyemeyecekler. Aynı senaryoyu bugün yine oynuyorlar. 'Anıtkabir'e gitmeyin, eylem yapacaklar' deyip Ulu Önderimizin istirahatgahından uzak tutmaya çalışıyorlar. Anıtkabir'e gitmeye de, bayramlarımızı aslanlar gibi kutlamaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

BİR MİLLETİN DOĞUM GÜNÜ
ADD Şube Başkanı Işık Özkefeli ise, 19 Mayıs'ı kutlamanın onurunu yaşadıklarını belirterek, "19 Mayıs sadece Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıktığı tarih değildir. 19 Mayıs, sokaklarında İngiliz askerlerinin, Pontus çetelerinin terör estirdiği şehrimizin namusunun kurtarıldığı tarihtir. on milyonluk hasta, yorgun ve fakir halkın çöktüğü yerden kalktığı tarihtir. Bir milletin esarete direnişinin, özgürlüğe koşuşunun, medeniyete erişmesinin demokrasi ve cumhuriyet ile tanışmasının önemli başlangıç noktası ve yanan ilk meşaledir. 19 Mayıs Samsun'dur. 19 Mayıs sadece Atatürk'ün değil, Türk milletinin doğum günüdür" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU