İlkadım Halk Eğitim Merkezi, Canik Kent Konseyi, Sema-Cengiz Büberci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çocuk Kadın Gençlik ve Engelli Derneği (ÇOKGEN) ortaklığında 586 saatlik programı kapsayan, nene ve dedelerle torunları arasında sağlıklı ve etkili iletişim kurmak amacıyla hazırlanan kurs Sema-Cengiz Büberci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Anaokulu'nda kursiyerlerin yoğun ilgisiyle devam ediyor.

DERSLER YENİDEN BAŞLAYACAK
Kursun amacının, saygılı ve bilinçli bir nesil yaratmak olduğunu ifade eden Canik Kent Konseyi Genel Sekreteri Reşat Kılınçarslan, "Şu anda program bitmek üzere, ileriki tarihlerde talep doğrultusunda yeniden derslere başlayacağız. İşin en güzel tarafı derslerin ücretsiz olması, aynı zamanda halk eğitim sertifikası alarak kendilerine istihdam alanı oluşturabilecekler" dedi.

KALİTELİ ZAMAN GEÇİRİYORUZ
Kursta, 3.5 yaşındaki torununun gelişimiyle ilgili çok önemli bilgiler aldığını kaydeden kursiyer Sibel Güngör, ''Emekli olduktan sonra birçok kursa gittim ama bu kursu çok ilginç buldum. Torunumun gelişimi ve evde gelişimine yardımcı olacak oyunları beraberce hazırlamayı ve onunla nasıl kaliteli zaman geçireceğimi öğrendim. İletişimimiz çok güzel gelişti. Kursun devam etmesini ve bütün torun sahibi olanların mutlaka bu dersleri almasını dilerim'' diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU