Samsun'u etkisi altısına alan yoğun kar yağışıyla birlikte hava sıcaklıkları eksi 5 derecelere kadar düşerken, havaların soğumasıyla birlikte soba ve elektrikli ısıtıcı kullanımının arttı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Rıza Zengin, ısıtıcıların yangına sebep olmaması için önemli uyarılarda bulundu.

BU UYARILARA DİKKAT!

Elektrikli ısıtıcıların kullanım talimatlarına uygun şekilde kullanılmadığı takdirde yangınlara sebebiyet vereceğine vurgu yapan Rıza Zengin, 'Şehrimizde havaların soğumasıyla birlikte ısınma ihtiyacını soba veya elektrikli ısıtıcılar ile karşılayan vatandaşlarımızın yangına ve zehirlenmelere sebebiyet vermemek için dikkatli olmaları gerekiyor. Elektrikli ısıtıcıların yere düşmeyecek şekilde sabitlenmesi gerekiyor. Ayrıca uzun süreli kullanımlarda çıkabilecek elektrik arızalarının da yangına sebebiyet verme ihtimali yüksek. Bu yüzden belirli zaman aralıklarında cihazların dinlendirilmesi iyi olacaktır. Soba kullanımı ile ilgili her zaman uyarıyoruz. Yatarken sobanın söndüğüne emin olunmalı, soba ile aynı odada uyumamaya dikkat edilmelidir. Samsun İtfaiyesi olarak olası yangınlara müdahale için her zaman hazırız. Ama isteğimiz yangın olaylarının yaşanmaması ve ailelerin mağdur olmamasıdır' diye konuştu.