Samsun Özel Yetenekler Gençlik ve Spor Kulübü'nün projesiyle engelli çocuklar sporla hayata tutunuyor. Proje Sorumlusu Aytunç Göz, iki yıllık çalışmanın ürününü bu yıl şampiyonalardan 22 altın, 8 gümüş ve 5 bronz madalya ile aldıklarını söyledi

İKİ YILLIK PROJE

Samsun Özel Yetenekler Gençlik ve Spor Kulübü'nün gerçekleştirdiği, 'Özel Yetenekler Projesi' kapsamında belirlenen engelli çocuklar, iki yıllık çalışmanın ürününü almaya başladı. Proje Sorumlusu Aytunç Göz, geçen yıl ve bu yıl yaptıkları derecelerle sporcularından Esra Bayrak ve Yasemin Keskinsoy'un Milli Takıma çağırıldığını söyledi. Ayrıca sporculadan Esra Bayrak, uzun atlamada olimpiyat barajını geçerek, Brezilya'daki Paralimpik Oyunları'na katılmaya bir adım daha yaklaştı.

35 MADALYA KAZANDILAR

Proje Sorumlusu Aytunç Göz, "İlk yıl keşfettiğimiz Esma ve Yasemin, Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'ın talimatıyla Samsun'a yerleştirildi. Hem spor hem de eğitim hayatlarını burada sürdürüyor. 5 kulübümüzle yürüttüğümüz ortak çalışmaların ardından Antalya'da düzenlenen Bölge Şampiyonası'nda 22 altın, 8 gümüş ve 5 bronz madalya kazandık. Esra Bayrak uzun atlamada olimpiyat barajı aştı ve Brezilya'daki Paralimpik Oyunlara katılmaya bir adım daha yaklaştı" diye konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİ...

Proje Sorumlusu Aytunç Göz, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt'a, Özel Sporcular İl Temsilcisi Resul Aygün'e, öğretmen Vildan Göz'e desteklerinden dolayı teşekkür etti.