MHP Genel Başkan Adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Atatürk'ü Anma 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri ve partililere konferans vermek üzere Samsun'a geldi. Prof. Dr. Ümit Özdağ, partilerinde değişimin mutlaka yaşanacağını ve zamanının geldiğini söyledi.

MHP İKTİDARININ DOĞUMUNUN SANCISI
Özdağ, MHP Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri ve partililere konferans vermek üzere Samsun'a geldi. Prof. Dr. Ümit Özdağ, OMÜ Hoşkadem'de basın mensubu ve partililerle buluştu. Burada sabah kahvaltısının ardından basın açıklaması yapan Prof. Dr. Ümit Özdağ, "MHP kendisini yenileyerek ilk genel seçimde iktidara gelmek amacıyla, Türk milletinin önüne büyük bir iktidar projesini koyması gerekiyor. Bu iktidar sürecinin doğum sancılarını yaşıyoruz. Değişim muhakkak olacak. Zamanı geldi ve geri döndürülecek durumda değil. MHP tabanı ve ülkücü hareketin bütün ana dinamikleri bu değişimi arzuluyor ve çalışıyor. Ancak ulaşılan aşamada ne yazık ki karşımız da saray ve AK Parti hükümetini görüyoruz. MHP'nin kongresini yapmasına saray neden karşı, kendileri kongre yapıyorlar. Hem de 2 dakika da yapıyorlar. Neden MHP'nin kongresini yapmasını istemiyorlar. Neden kanallar, üstlerine vazife gibi kalemlerinden kan damlayarak saldırıyorlar. AK Parti düşük profilli bir Başbakan arıyormuş, biz bunu konuşuyor muyuz? Bizim sorunumuz değil, AK Parti'nin sorunu. Onların iç meselesidir. Ama AK Parti her gün, MHP'de bir kongrenin yapılmasını engellemek için sadece politik müdahalelerde kalmıyor. Adalet Bakanlığı eliyle de, MHP kongresini engellemek için yasa dışı müdahalelerde buluyor. İçişleri Bakanlığı eliyle polisi kullanarak ve fiili güç kullanarak kongreyi engellemeye çalışıyor" diye konuştu.

'BİNALİ'YE DE İN ALİ DİYECEKLER'
Genel Başkan Adayı Özdağ, Atatürk Kültür Merkezi'nde de partililere konferans verdi. Özdağ, partili gençleri yanına alarak başladığı konuşmasında, "Ne yazık ki aradan 97 yıl geçmesine rağmen ve Anadolu'da Türk milletinin egemenliğinin bininci senesine doğru hızla ilerlerken, yine Türk milletinin hukuk ve egemenliğine yönelik saldırıların olanca hayasızlığıyla devam ettiği günlerden geçiyoruz. Dün 6 şehit verdik. Verdiğimiz 6 şehit, son 6 ayda verdiğimiz 500 şehidin üzerine eklendi. Bugün kaç şehit vereceğimizi bilmiyoruz. Allah çocuklarımızı evlatlarımızı korusun onlara güç versin ve korusun. Kahraman güvenlik güçlerimiz olağan üstü bir mücadele veriyorlar. Hükümet bu krizden çıkmakta aciz. Bütün tehditlerin kaynağında bu hükümetin olduğu açıktır. Davut oğlu gitti, Binali geldi. Yakında ona da, in ali diyecekler. Binali inecek, bir başkası binecek. Ama sonuç Türkiye'yi hiçbir yere felaketten başka yere götürmeyen Erdoğan zihniyeti ile mücadele etmek zorunda kalacağız" diye konuştu.

Bayram OK