IŞİD militanlarının 19 Mayıs Atatürk'ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarını kana bulayacağı istihbaratı üzerine harekete geçen Gaziantep Emniyeti, kentteki İŞİD militanlarına yönelik operasyon başlatmış, operasyonlarda 3 günde 70 kişiyi gözaltına almıştı. Uzun süredir Keskin isimli militanı takip eden polis ekipleri, şahsın eve geldiğini öğrenince hücre evine baskın düzenledi. Köşeye sıkışan IŞİD militanı, giydiği yeleğin fünyesini çekerek, kendisini patlattı. Patlamanın ardından eve müdahale eden polis ekipleri, evdeki tuzakları kontrollü bir şekilde patlatarak içeriyi giren polis ekipleri, evde bulunan bir teröristi ise sağ olarak ele geçirdi.

Polis, bölgede hücre evlerine tuzaklamalara karşı kontrollü bir şekilde operasyonunu sürdürürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

PATLAMADAN SONRA YAŞANANLAR

Canlı bombanın kendisini patlatması ve ardından yaşanan çatışmadan sonra bölgedeki vatandaşlar büyük panik yaşarken, patlamanın yaşandığı yerlerde yakını olan vatandaşlar ise bölgeye akın etti. Mahallede yakınları olduğunu söyleyen vatandaşlar, mahalle girişinde polisler tarafından çatışmanın yaşandığı bölgeye alınmadı. Güvenlik çemberinin içerisinde bulunan mahalleliyi de dışarı çıkarmayan polis ekipleri, oluşturdukları kontrol noktalarında ise bölgedeki araçları ise didik aradı. Operasyonların sürdüğü bölgede çok sayıda çevik kuvvet ekipleri ile zırhlı araçlar ve özel harekat polisleri hazır bekletilirken, çok sayıda sivil plakalı polis ve olay yeri inceleme polisleri bölgeye giriş çıkış yaptı.

SON HAZIRLIKLARINI YAPARKEN YAKALANDILAR

Polisin büyük dikkati ile büyük bir facianın önlendiği öğrenilirken, teröristlerin hedefinde ise 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları olduğu tahmin ediliyor. Alınan geniş güvenlik tedbirleri nedeniyle eylemi gerçekleştiremeyen teröristlerin, hedefinde Gaziantep Şahinbey Kapalıspor Salonunda saat 18.30'da oynanan Spor Toto Basketbol Ligi Play Off ikinci turunda karşılaşan Royal Halı Gaziantep-Anadolu Efes müsabakası, Gaziantep Kent merkezindeki Kamil Ocak stadında saat 20.00'de başlayan Gaziantepspor-Antalyaspor süper lig maçının olabileceği belirtildi.

Eylemi gerçekleştirmek için eve giden teröristlerin, son hazırlıklarını yaptığı esnada polis baskınıyla karşılaştıkları öğrenildi.