Beşiktaş'ın genç futbolcusu Oğuzhan Özyakup'a Real Sociedad kancayı taktı. Sociedad'ın Oğuzhan'ı ısrarla transfer etmek istediği bildirilirken, Beşiktaş'a yakın kaynakların verdiği bilgilere göre İspanyol kulübü Beşiktaş'a Oğuzhan'ın yarısı için 7 milyon euro (23 milyon TL) teklif etti. Beşiktaş'ın Oğuzhan için 14 milyon euro istediği iddia edilirken, Sociedad'ın bu rakama 7 milyon euro verelim ve bonservisin yarısı sizde olsun dediği iddia ediliyor.

Bilindiği gibi Sociedad, geçtiğimiz günlerde de Oğuzhan'ın yarısı için teklifte bulunmuştu. İspanyol yetkililerin Beşiktaş cephesine Oğuzhan bir sene bizde oynasın, değerine değer katar ve sattığımızda da bonservis ücretini %50 %50 paylaşırız dediği spor kamuoyuna yansımıştı. İspanyol kulübünün yetkililerine göre Oğuzhan Özyakup'un İspanya'da bir sezon forma giymesi, futbolcunun değerine değer katacak.

ÇİN'DEN DE TEKLİF GELDİ

Sociedad haricinde Çin'den de devre arasında transfer teklifi geldiği iddia edilirken, gelen teklifin 15 milyon euro olduğu ifade edildi. Çin kulübünün Oğuzhan'a da yıllık 5 milyon euro önerdiği fakat Beşiktaş'ın bu teklifi kabul etmediği dile getirildi. Oğuzhan Özyakup'un Şampiyonlar Ligi de düşünüldüğünde Beşiktaş'tan ayrılması ise zor görünüyor.