Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin, inşallah 2019 yılına kadar sürecek bu yeni döneminin, hayırlı hizmetlerle, 2023 hedeflerimiz doğrultusunda atılacak önemli adımlarla dolu dolu geçmesini temenni ediyorum" dedi.

2015 yılında, 2 milletvekili genel seçimi yaşandığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "7 Haziran seçimlerinin ardından ortaya çıkan durum, hamdolsun ki çok kısa sürdü. Koalisyon hükümetinin kurulamayacağı netleşir netleşmez, Cumhurbaşkanı olarak Anayasa'dan aldığımız yetkilerimizi kullanarak, nihai sözü milli iradenin söylemesini sağlayacak süreci işlettik. Yaşananları çok iyi değerlendiren milletimiz de, 1 Kasım seçimlerinde, tercihini, istikrar ve güven ortamının devamından yana kullandı. Bu vesileyle, seçim sonrası kurulan yeni hükümetimize, Sayın Başbakan'a, Sayın Bakanlara başarılar diliyorum. Türkiye'nin, inşallah 2019 yılına kadar sürecek bu yeni döneminin, hayırlı hizmetlerle, 2023 hedeflerimiz doğrultusunda atılacak önemli adımlarla dolu dolu geçmesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

'GÜVENLİK GÜÇLERİMİZ, HEM DAĞLARI, HEM DE ŞEHİRLERİ TEMİZLEYE DEVAM EDECEK'

Bölücü terör örgütünün, Türkiye'ye karşı husumet besleyen tüm devletlerin, tüm karanlık kurumların bir kuklası, bir taşeronu haline dönüştüğünü vurgulayan Erdoğan mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye'nin bu meseleyi çözmeye en çok yaklaştığı bir dönemde yeniden silahlı eylemlere başlayan terör örgütünün, kesinlikle bölge halkının hakkını, taleplerini savunmak gibi bir derdinin olmadığı, yaşanan süreçte tüm çıplaklığıyla ortaya çıkmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bölücü terör örgütünün üstesinden gelecek güce, imkana ve kararlılığa sahiptir. Güvenlik güçlerimiz, hem dağları, hem de şehirleri, karış karış teröristlerden temizliyor, temizlemeye devam edecek. 2015 yılı içinde ülke içinde ve dışında yürütülen operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 100'ü bulmuştur. Bu dönemde şehit verdiğimiz 200 güvenlik görevlimiz ve olaylarda hayatını kaybeden vatandaşlarımız, en büyük üzüntü kaynağımızdır.

Bir kez daha şehitlerimize ve hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Buradan tüm vatandaşlarımıza, terör örgütüyle, onun güdümündeki kişi ve kuruluşlarla mücadelemizin sonuna kadar süreceğini özellikle ifade etmek istiyorum. İlçelerde, mahallelerde kazılan hendeklerin, o bölgeye girişi zorlaştırmanın ötesinde, Türkiye'nin hedeflerine ulaşmasını engelleme amacıyla açıldığını çok iyi biliyoruz. Türkiye, devleti ve milletiyle birlik içinde, bu engellerin hepsini de, Allah'ın izniyle aşacaktır.

Bu duygularla bir kez daha 2016 yılının ülkemiz, milletimiz, bölgemizdeki kardeşlerimiz ve tüm insanlık için barış, huzur, sağlık, güvenlik ve refah içinde geçmesini temenni ediyorum. Tüm vatandaşlarımın yeni yılını tebrik ediyor, selamlarımı, saygılarımı sunuyorum.'