Türk milletinin bağımsızlığının ve varlığının devamı olan 19 Mayıs 1919; Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 97. yıl dönümü; Matematik Fen Bilim Anadolu Lisesi idareci, öğretmen ve öğrencileri tarafından büyük gurur ve coşkuyla kutlandı. Okulun konferans salonunda başlayan etkinlikler, okul bahçesindeki şenliklerle devam etti.

Tarih öğretmeni Türkan Karakaya eşliğinde 11-D sınıfının hazırladığı 19 Mayıs panosunun gösterimiyle başlayan tören, Türkçe öğretmeni Gözde Işıtan Kanbur'un program akışını sunmasının ardından Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Okul Kurucusu Güner Aydemir'in yaptığı açılış konuşması büyük alkış aldı.

Sonrasında Tarih Öğretmeni Sevdanur Yurtseven'in günün anlam ve önemini belirten konuşması, öğrencilerin söylediği şiirler, slayt gösterileri ve o günün koşullarını ifade eden canlandırmalarla devam etti. 9.Sınıf öğrencilerinin, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okumasının ardından 9. sınıf öğrencisi Kaan Uzun önderliğinde, Türk gençliğinin Ata'ya cevabı gür sesle ve heyecan dolu yüreklerle tüm okul öğrencileri tarafından okundu.

EN BÜYÜK MİRAS

Törenin bitiminin ardından sahneye teşekkür konuşması için çıkan Okul Kurucusu Güner Aydemir, 19 Mayıs 1919 Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın okullarında çok büyük bir coşkuyla, anlamına yakışır bir şekilde kutlandığını, izlerken çok gurur duyduğunu belirterek, emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerine teşekkür etti. Aydemir, '19 Mayıs'ı her yıl aynı coşku ile kutlamak, dilden dile gönülden gönüle yaymak, öğrencilerimizi vatan bilinci ve vatan aşkı ile yetiştirmek, bizim geleceğe bırakacağımız en büyük mirastır' dedi.

Eğlence; okul bahçesinde yapılan mangal partisinin ardından; Müzik Öğretmeni Aslı Avanoğlu'nun verdiği mini konser ile devam etti. Mat-Fen, 19 Mayıs'ın 'Gençlik ve Spor Bayramı' olması münasebetiyle; spora ve sporcuya verdiği değeri, sporda başarı kazanmış öğrencilerine düzenlediği plaket ve madalya töreniyle bir kez daha kanıtladı.'16 Yaş Altı Türk Milli Futbol Takımı'na seçilen A. Emir Koldere'ye Güner Aydemir tarafından plaket takdim edildi. Voleybol turnuvasında derece alan öğrencilere ise, Yönetim Kurulu Üyesi, Matematik Öğretmeni Adeviye Mert tarafından madalyaları verildi.

Ödül töreninin ardından; Sevgi Dalgıç ve Osman Reçber tarafından organize edilen eğlence, yoğurt yeme, kaşıkla yumurta taşıma, çuval ve halat çekme gibi yarışmalarla devam etti. Yarışmalar sonunda başarılı olan öğrencilere ödülleri verildi.