TBMM Genel Kurulu'nda fezlekesi bulunan milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması için yapılan Anyasa değişikliğini kabul edildi. TBMM'de bekleyen iki fezlekesi bulunan CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, yargılanmasının önünü açacak değişikliğe 'evet' oyu verdiğini açıkladı.

KABUL EDİLDİ
TBMM Genel Kurulu'nda dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliği yeterli sayıya ulaşarak geçti. Dokunulmazlık görüşmesinde 1'inci maddenin 2'nci tur gizli oylaması 373 'Evet', 138

'Ret', 8 çekimser, 9 boş ve 3 geçersiz oyla kabul edildi.
526 milletvekilinin katıldığı ikinci madde oylaması da, 374 kabul, 136 ret, 4 çekimser, 11 boş ve 1 geçersiz oyla TBMM'den çıktı. TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin kanun teklifinin birinci ve ikinci maddelerinin oylanmasından sonra kanun teklifinin tümü de gizli oylamayla kabul edildi. 531 milletvekilinin katıldığı oylamada 376 kabul, 140 ret, 5 çekimser, 7 boş oy çıkarken, 3 oy da geçersiz sayıldı.

KORKACAK BİR ŞEYİM YOK
CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, kendisinin de TBMM Başkanlığı'nda bekleyen iki fezlekesinin olduğunu, iki fezlekesinin de yolda olduğunu öğrendiğini belirterek, "Benim korkacağım bir şey yok. Dokunulmazlıkların kaldırılması için yapılan Anayasa değişikliğine en başından beri 'evet' oyu verdim. Konuyla ilgili Sayın Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüştüm. Kendisi de 'Evet' vereceğini' söyledi. Ben de zaten en baştan beri 'Evet' verdim" dedi.

ŞOV ENDİŞESİ VAR
Tekin, bazı milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasının siyasi şov olduğu yönünde endişeleri bulunduğu için 'Evet' oyu vermediğini belirterek, "Evet vermeyen arkadaşlar da, HDP'li vekillerin 276'ıncı madde kapsamında, terör ile ilgili konularda zaten yargılanabildiğini, AKP hükümetinin böyle bir değişiklikle şov peşinde olduğu yönünde düşünceleri var. Bu nedenle de değişikliğe kabul oyu vermediler. Ama ben CHP tabanının da isteği doğrultusunda bu değişikliğe baştan sona kadar 'Evet' verdim" diye konuştu.

MÜDÜRLER BERAAT ETTİ
CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, kendisinin TBMM Başkanlığı'nda bekleyen fezlekelerinin belediye başkanlığı döneminden geldiğini, bunların da kaçak inşaatı yıkmamak, ceza kesmemek gibi iddialar olduğunu belirterek, "Bu iki davada da belediye görevli müdür arkadaşlar yargılandı ve berat etti. Ben de mahkemeye gidip yargılanacağım ve beraat edeceğim. Ayrıca iki ayrı fezlekenin de yolda olduğu bilgisi geldi. Bunlar da hükümetin manevi şahsiyetine ve akil adamlara hakaret. Yanı siyasi konuşmalarımdan kaynaklı suçlumalar. Zaten bunlardan çekinecek olsak siyasete girmezdik. Ben fezlekesi olan bir milletvekili olarak dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda bir an bile tereddüt etmedim" dedi.

Erdem EROL