ABD'de Kasım ayında yapılacak olan seçimlere 6 aydan az kaldı. Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın tek aday adayı olarak kaldığı ön seçimlerde, Demokratlarda Clinton ile Sanders'in ön seçim yarışı devam ediyor. Clinton ön seçimde büyük bir farkla önde götürse de, kendisini aday yapabilecek delege sayısına ulaşılabilmiş değil.

Ön seçim boyunca en çok konuşulan konuların başında ise, aday adaylarının topladıkları bağışlar geliyor. Seçimlerde şuan için en çok bağışı toplayan isim olarak Hillary Clinton öne çıkıyor. Clinton, seçim kampanyası boyunda toplamda 256.5 milyon dolar bağış topladı. Clinton'ın bağışlarının çoğunluğunun finans dünyasından olduğu ifade edilirken, Demokratların diğer adayı Sanders ise 182.8 milyon dolar toplayabildi. Amerika'nın dev teknoloji şirketlerinin Sanders'i desteklediği bilinirken, en öne çıkan isimler olarak Apple, Alphabet, Amazon, IBM, Microsoft görülüyor

TRUMP SADECE 51 MİLYON DOLAR TOPLADI

Cumhuriyetçi Parti'de ön seçimleri kazanan Donald Trump ise, Demokrat Parti'deki rakiplerinden bir hayli az bağış topladı. ABD'nin en zengin isimlerinden olan ve emlak zengini olarak bilinen Trump, kampanyasının başında bağış kabul etmeyeceğini, özellikle de çıkar gruplarının menfaat uğruna yaptıkları bağışları almayacağını belirtmişti. Trump'un kampanya boyunca yapılan harcamaların %75'ini kendi cebinden karşıladığı ifade ediliyor.